astro

HOROSKOP ZA VIKEND: Optimizam, sveže ideje, potreba za promenom (do 11. maja)

0

Vikend pun novih ideja

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Mesec je ušao u znak Strelca, pa ćemo sa lakoćom pronaći u svemu smisao. Prisutan je optimistički duh i prija nam sve što nas inspiriše i produbljuje našu viziju. Maštamo o putovanjima, razmišljamo kako da obogatimo svoje znanje ili šta je još sve potrebno da uradimo da bismo došli do te velike, suštinske stvari. Zato, korak po korak, može doći pregršt ideja ali je potrebno da u moru njih prepoznamo onu pravu, koja će istinski nahraniti našu dušu.

 

Već u subotu Merkur će napraviti trigon sa Plutonom, te nam nudi mogućnost da istražujemo ono što volimo, da razumemo sebe i svoje potrebe na dubljem nivou i radimo na svojim strahova. Ovaj aspekt nas inspiriše na otkrivanje tajni jer uz pomoć njega možemo da osvestimo sve ono što živi u našim najdubljim delovima psihe i tako dođemo do svih potrebnih odgovora. Reči dobijaju određenu moć, ali se možemo koristiti i bilo kojim vidom znanja kao “magičnim oruđem”. Postoji potreba da se stvari menjaju, da se piše o svedočenju promena i ponire u srž događaja.

 

 

Nedelja je dan sa čak dva planetarna aspekta - Merkur će napraviti trigon sa Jupiterom, dok će Sunce napraviti sekstil sa Neptunom. Merkur u trigonu sa Jupiterom možemo iskoristiti za planiranje velikih stvari jer nam donosi mogućnost da vidimo širu sliku i oslobodimo se ograničenih pogleda. Ideje koje nam naviru su grandiozne i postoji velika želja da se odmah sprovedu u delo. Prisutna je ekspanzija na svakom nivou, a u svemu što budemo radili, pronaći ćemo osećaj zadovoljstva. Prisutan je mentalni mir, lako možemo disciplinovati svoj um i usredsrediti se na praktična pitanja. Sa druge strane Sunce u sekstilu sa Neptunom daje nam priliku da intuitivno osetimo i pojmimo stvari oko sebe.

 

Možemo se identifikovati sa drugima ili posmatrati sebe kroz neku drugu osobu. Budi se potreba da verujemo u nešto više, da se pustimo i posmatramo. S obzirom da se Sunce odnosi na naš svesni, voljni deo, a Neptun na veoma dubok, podsvesni deo, uz protočan aspekt kao što je sekstil, moguća je njihova integracija i usklađeno delovanje. Ukoliko pokušamo da oslušnemo sebe, dobićemo smernice za put kojim bi trebalo da se krećemo.

 

“Naša destinacija nikada nije mesto, već novi način posmatranja stvari.”

 

 

 

makonda-tracker