astro

DONOSI FINANSIJSKO OBILJE, ALI I NEKE NEGATIVNE ASPEKTE: Godina PACOVA i kineski horoskop — evo šta nam sledi

0

Tradicionalno, kineska Nova godina bila je vezana za lunarni kalendar. Bilo je to i vreme da se oda počast precima, božanstvima te okupljanja kako bi se proslavio život. Od tog vremena i mnogi koji nisu Kinezi odlučili su proslaviti ovu Novu godinu kao još jedan početak u vlastitom životu.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Poput astrološkog kalendara, kineska Nova godina je podeljena na dvanaest kategorija, a životinje nose različit smisao, životni put i svrhu.

 

Očekuje nas godina pacova – to je prva životinja kineskog horoskopa. Pacov predstavlja zemaljski element vode i trči čitav dan. Za nas je ta energija novih početaka izražena u svim kulturama. Brojčano započinjemo novu deceniju, u potpuno smo novom astrološkom ciklusu zahvaljujući nedavnim pomračenjima, a sada započinjemo novo poglavlje (ili dan, kako se to tradicionalno smatra) u Kineskoj novoj godini.

 

 

Astrološki gledano, upravo smo doživeli mladi Mesec u Vodoliji - koji ima neku sličnu buntovničku energiju koju će pacov uneti u naš život tokom sledeće godine. Važno je napomenuti da primećujemo veliku količinu uzemljene energije povezane s 2020. godinom i ona tek započinje.

Godine pacova su plodne i čak mogu doneti veće finansijsko obilje u naš život. Premda pacovi često mogu postići što žele, radije žive mirnim, jednostavnim životima, a mogu uživati i u samoći. To znači da, premda se možda osećamo samouverenije i uspešnije, nećemo tražiti nikoga da popuni prazninu - jer ćemo se same osećati ispunjene. Dakle, nema mesta razočaranju ako ćete biti solo i ove godine.

Jedino na što moramo paziti u godini pacova jeste da naše reči možda ne odražavaju kako se istinski osećamo. Budući da se pacov često utrkuju naokolo, pojedinci rođeni pod ovim znakom često se mogu činiti nepristojnima, što znači da bismo svi mogli postati plen ove energije ako ne budemo svesni trenutka u kom se nalazimo.

 

Mnogi negativni aspekti kineske Nove godine i astrologije mogu se prevladati ako bismo malo usporili. Ako bismo malo više radili na ideji da je ovaj trenutak uistinu sve što imamo, možda bismo ga iskoristili. Pacovi su vešti u pretvaranju sitnih detalja, ali može im nedostajati samopouzdanja, posebno u vezi.

 


 

makonda-tracker