astro

TIBETANSKI HOROSKOP: 12 puteva do mudrosti za svaki horoskopski znak

0

Tibetanski horoskop se zasniva na verovanju u dvanaest puteva do mudrosti, a svaki čovek, prema datumu rođenja ima svoj “put mudrosti”, cilj i karmički zadatak, koji će morati da ostvari u životu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pročitajte ovaj pregled i proverite: da li se pronalazite u ovom horoskopu…

 

Ovan – reinkarnacija

 

Ovan u životnom ciklusu znači prošle živote. On je herojski zmaj koji se bori protiv unutrašnjih demona i spoljašnjih iskušenja. Ima energiju i agresivnost Marsa. Beži od monotonije i razmišljanja. Ovnovima se preporučuju društvena zanimanja kroz koja može poboljšati sebe i transformisati egocentričnost.

Karma: treba živeti u sadašnjosti, sagledati svoj unutrašnji život, meditirati, pronaći veselje, podneti život i kada nije ružičast. Treba zaboraviti neuspehe i gledati napred. Tako će Ovan otkriti tajni ključ svemirskog mira.

 

Bik – stvaranje duha

 

Bik predstavlja rast, razumevanje mudrosti. Štiti ga Venera, zemaljska ljubav, majka lepote i umetnosti. Stvara sigurnost jer ima iskustvo prošlih života, ali stvaranje duha pokreće kontaktiranje s unutrašnjim životom.

Karma: akcija ne zavisi od posla, nego od psihe. Vatrena priroda krije nesigurnost. Bikove ne motiviše sigurnost nego sumnja. Konzervatizam mogu pobediti kontrolisanjem svoje energije. Samo tako naći će unutrašnju sigurnost.

 

 

Blizanci – psihička i duhovna evolucija

 

U životnom krugu predstavlja spoznaju i inteligenciju, dualizam: duhovnu evolutivnu svest i zemaljsko poznavanje stagnacije. Kod njega dominira Merkur, zbog čega je društven, spretan, ugodan, pažljiv, znatiželjan, pokretljiv, inteligentan, lažljiv, nestalan, ima dobru memoriju ali ništa ne privodi kraju. Iako oseća potrebu da se razvije duhovno, nikad neće naći mir.

Karma: nestabilan je, oscilira u raspoloženju. Ako u ostvarenju velikih ciljeva ostane realan, moći će da savlada kontradiktornost. Treba meditirati, odlučiti se, rešenje problema je bliže nego što izgleda.

 

Rak – rođenje čoveka

 

Predstavlja znanje, inkarnaciju duha u fizičkom svetu. Psihička inkarnacija je pri kraju, počinje fizička. Simbol je materinstva, tela, osećaja, svemira žene. Da bi se zaštitio, drži sve u sebi kao u zatvorenoj kutiji. U porodici pronalazi duhovne vrednosti ali nakon duge i strpljive meditacije, kad napokon shvati gde je izvor života. Previše veruje u svemir, želi da produži detinjstvo, traži pažnju, vernost, neprekidne dokaze ljubavi.

Karma: posesivan je, želi da bude u centru pažnje, previše je autoritativan i svi će pobeći od njega zbog straha da mu ne padnu u ruke.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker