astro

MLAD MESEC U BLIZANCIMA DONOSI NAM EKSPLOZIJU ENERGIJE: Očekujte radost, optimizam i buru emocija!

0

Znak Blizanaca je vazdušni, promenljivi muški znak koji ima potrebu da ono što je u nama usmeri u inspirativnu akciju. Fokusiranje energije u određenom smeru i na određen način uvek uslovljava i onu povratnu spregu koju dobijamo kao rezultat naših aktivnosti. Mesec (duša) ima težnju da se kroz ovaj znak ispoljava putem lagane komunikacije iskazujući svoje emocije na pomalo neposredan i direktan način.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ovan ima fokus na dom i porodicu, a lunacija im se dešava u polju misli, odluka, braće i sestara. Izvesno je da će emotivni život malo sačekati. U znaku Ovna se nalazi Kiron, što neretko može ukazivati na nemogućnost iskazivanja osećanja. Ovnovima sada može biti teže da se rečima izraze na pravi način i da se predstave u pravom svetlu. Ovakvu vrstu ograničenja bi trebalo da prevaziđete skupljanjem hrabrosti i prevazilaženjem eventualnih strahova, baveći se pre svega sobom i samoisceljenjem. Osećanja se teže kontrolišu, a to ponekad može otežati ostvarenje planova. U ovom periodu Ovnovi lako bivaju povređeni, ranjivi, preosetljivi su, uzrujavaju ih sitnice. Naravno, Ovan se ne zaustavlja dok ne udari u zid a to će biti oko 14. juna. Mars u Raku ima nešto što drugi nemaju, a to je snažna intuicija, onaj unutrašnji glas koji će vam „pokazati“ da li je nešto dobro za vas ili nije. Osetićete to u stomaku. Kad ste u blizini osobe pored koje osećate težinu u stomaku i unutrašnji grč, to je znak da treba da se udaljite i ne insistirate. Svoju energiju fokusirajte na neke aktivnosti koje se tiču stanovanja, doma, porodičnih odnosa. Popravljajte nešto u kući, preuređujte, usmerite pažnju na porodične obaveze.

 

Bikovi su prozvani u ovoj lunaciji zbog prisustva Venere u njihovom domu, ali tu je i Uran? Venera je u potpunosti na svom "terenu" jer kao vladarka Bika naglašava senzualnost, nežnost, ljupkost, čulnost, romantične tendencije kao i sklonost ka kreativnom ili umetničkom izražavanju emocija, misli i stavova. Venera, podržana od Saturna, Plutona i Neptuna budi snažniju potrebu za sigurnošču, nežnošću i za većim uživanjem u čulnim zadovoljstvima ljubavi. "Platonska" ljubav za Bikove je gubljenje vremena jer su im težnje usmerene ka ostvarenju potpune povezanosti sa voljenom osobom. Obzirom da je tu i Uran, ova Venera traži punu slobodu u izražanju svoje čulnosti i senzualnosti. Bikovima je najveće zadovoljstvo u ljubavi spoznaja da ih neko voli zbog njihove "unutrašnje" lepote a ne zbog spoljašnje dopadljivosti. Čarolija ima tendenciju da prestane 9. juna i videćemo šta je ostalo od silnog zanosa već 24. juna. Bilo je lepo dok je trajalo!

 

 

Blizanci poseduju nestašnu i radoznalu prirodu i vrlo pronicljiv i domišljat um. Kod njih je naglašena potreba za informacijama. Njihova lepršava priroda voli promene što u partnerskom odnosu i nije najpoželjnija osobina. Planeta ljubavi Venera, je u blizanačkom polju tajni i postoji potencijal za neke tajne veze, afere koje vam se neće baš isplatiti! U ovom periodu Blizanci su svoj na svome sve do 4. juna kada Merkur prelazi u znak Raka. Ovaj prelaz će usmeriti blizanački fokus na primarnu porodicu. Blizanci koji su u formalnom partnerskom odnosu (braku) mogu imati neprijatnosti ili sami biti svadjalački raspoloženi jer je i Mars u znaku Raka. Potom pristiže podrška 9. juna kada Venera ulazi u znak Blizanaca. Doneće samopouzdanje bez pokrića, čemu ćete svedočiti 24. juna kada Venera iz Blizanaca napravi kvadrat sa Neptunom. Ovo vreme će podsticati Blizance na uspostavljenje svog novog sistema vrednosti. Emotivno „prelivanje“ će biti za vreme punog Meseca 17. juna kada će Blizanci biti ubeđeni da su u pravu! Naravno, ne preporučujem podizanje revolucije, ponajmanje verbalne. Ovo su samo energije koje vas podsećaju da je vaša radost isključivo vaša odgovornost.

 

Rakovima se ova lunacija dešava u polju podsvesti a mentalni ringišpil se zavrteo sa idejom skupljanja što više informacija koje se mogu implementirati u buduće događaje (odluke). Moćna podrška Rakovima je Neptun (vera), koji vas podseća na vaše želje i maštanja. On vam pomaže da premostite ovo vreme izazova dok je „ekipa“ Saturn, Pluton i Južni Mesečev čvor u vašem polju partnerstva. Izazova je bilo a i biće. Vodite računa da vam fitilj ne bude kratak jer boravak Marsa u znaku Raka od 17. juna do 2. jula može doneti osećaj nabujale energije, koji nije zamišljen da se usmeri u „ispravljenje krivih Drina“. Sunce ulazi u znak Raka 21. juna pa će se vaša svest proširiti i naći smisao svakom aspektu. Aspekti, tranziti, jesu na nebu ali njihov odraz je u vašoj realnosti. Ovo je vreme da svoje karmičke pakete vezane za partnerski odnos do jeseni otpustite. Sve ono što osećate da vam ne služi, vreme je i da prepustite zaboravu.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker