pripremite se

Crni mesec stiže posle 20 godina i donosi velike promene: Evo kako će uticati na svaki horoskopski znak!

0

Februar je najkraći mesec u godini, ali je zanimljiv zbog jedne čudne nebeske pojave. Evo kako ona utiče na sve nas.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Naime, kako je mesec kraći od ostalih u njemu neće biti punog Meseca zbog lunarnog ciklusa, ali ćemo ovog meseca imati februarski Crni Mesec koji se zadnji put pojavio 1999. godine.

 

Kada nemamo mesec sa punim Mesecom kao što je ovaj februar, onda imamo dva (januar i mart) sa dva puna Meseca od čega je jedan plavi. Ne samo da će ovo da pogodi vaš horoskop, već će u zavisnosti od vašeg znaka uticati na promenu vašeg života.

 

Mesec koji se jednom mesečno ne pojavi kao pun Mesec naziva se crni Mesec. Postoje mnoga sujeverja vezana za ovu pojavu, a jedno od njih je da ova pojava označava kraj čovečanstva i života na zemlji, ali faze mraka koje svi mi prirodno doživljavamo za neke su veoma strašne. Međutim, ovaj mesec ne simboliše nikakav kraj i strah već olakšanje i slobodu.

 

Ovo je mesec kada imamo dovoljno hrabrosti da se prepustimo i sagledamo celu sliku. Svako od nas ima plan za svoj život, ali retko kada se stvari odvijaju po planu. Kada stvari ne idu nama na ruku mi postajemo obeshrabreni i odustajemo od dogovora. Ali koliko god izgledalo čudno, to je jedini način da se magija desi. Jednom kada odustanemo od snova, videćemo da snovi ne odustaju od nas.

 

Pomračenje je slomilo mnoga srca i ostavilo nas u suzama i bez izlaza. Za to služi februar tokom koga ćemo biti obasuti nežnostima i podrškom univerzuma. Iako nam se činilo da je nešto gotovo, ono je zapravo samo bilo stavljeno na "pauza". Naš život se odvija u poglavljima od kojih su neka zadužena za temelje i snove, druga za kulminaciju priče, a onda i neka u kojima nam sve izgleda izgubljeno.

 

Tokom ovih mračnih nedelja u februaru sve će se promeniti, čak iako se čini da sve ostaje isto. Februar je naš prostor između srećnih momenata, onih kada se suočavamo sa sobom, našim snovima i bolom. Vreme je da prestanemo da verujemo u naše laži i ograničenja i umesto toga da raskrstimo sami sa sobom i onim kakvi smo jednom za sva vremena. Možemo da budemo isti ili bolji.

Razvoj je težak proces i dešava se samo onda kada smo suočeni sa sopstvenim strahovima i kada mislimo da smo prošli najgore. Vreme je da budemo tihi i obazrivi i vreme je za razgovor sa voljenima, ali i sa osobom koju vidimo u ogledalu.

 

 

makonda-tracker