#NYFW

Veličanstven uspeh za srpsku modu: Ovacije za naše kreatore na Nedelji mode u Njujorku (FOTO)

Domaći modni kreatori doživeli su veliki uspeh na jednoj od najčuvenijih Nedelja mode - New York Fashion Weeku, i to na njegovom glavnom programu!
0
1 / 15 Foto: Promo

Svoje kolekcije su na A platformi 12. septembra prikazali su Sanja Bobar i Ibrahim Vukelj, a čast da zatvore New York Fashion Week, 14. septembra imali su Vesna Milošević i Vasilije Kovačev, dok su 13. septembra, naši dizajneri i Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i osnivač Serbia Fashion Weeka, uz svečanu izložbu imali prijem u konzulatu Republike Srbije u Njujorku.

 

Publika je naše kreatore pratila uz ovacije i aplauze tokom trajanja njihovih revija. Sjajna atmosfera, oduševljenje publike i veliko interesovanje medija za nase dizajnere, dovoljno govori koliki je veliki korak napravila srpska moda.

 

Sve je počelo performansom Bate Spasojevića, u čijem je modelu virtuozna violistkinja podigla publiku na noge. Zvuci pesme “Evo banke, cigane moj” orila se pistom NYFW-a, nakon čega je veče nastavljeno revijom Vesne Milošević, a Serbia Fashion Week showcase zatvorla je sjajna revija Vasilija Kovačeva.

 

Povodom velikog uspeha na ovoj prestižnoj Nedelji mode, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i osnivač Serbia Fashion Weeka Svetlana Horvat, izjavila je:

Predstavljanje čak četvoro dizajnera pod platformom SFW-a na NYFW je sjajan uspeh za našu modu, ali i velika promocija za našu zemlju. Ovo je siguran način da korak po korak zakoračimo na američko tržište sa proizvodima naših dizajnera. Pažljivom strategijom i kontinuitetom u učestvovanju na Nedelji mode u Njujorku, sigurno ćemo taj cilj postići i biti korak bliže revitalizaciji naše tekstilne industrije. Velika je stvar bila večeras videti logo Serbia Fashion Week-a na NYFW, jer to skreće pažnju na modu naše zemlje. NYFW ima preko milion ipo medijskih objava i neka 10 posto objavi naše veče, jasna je snaga ove promocije.”

Prve ponude od bajera stigle su već i za naše dizajnere. Sanja Bobar, koja je prikazala svoju kolekciju 12. septembra već ima veliku porudžbinu za kupce iz Teksasa, za promociju u Los Anđelesu, a očekuju se i druge dobre vesti ovih dana.

 

Zahvaljujući ugovoru koji je potpisala Nacionalna Komora za Modu Srbije sa platformom Art Hear Fashion- USA, od ove godine, dizajneri Serbia Fashion Week-a imaće priliku da predstave svoje kolekcije na najprestižnijim Nedeljama mode u Americi – Njujorku, Los Anđelesu, Majamiju i Vašington DC-u.

 

Potpisan ugovor tokom februarskog i septembarskog izdanja NYFW, krunisan je učešćem šest domaćih dizajnera, a Serbia Fashion Week nastaviće sjajnu saradnju sa pomenutom platformom u Americi, na taj način šireći srpsku kulturu.

 

Serbia Fashion Week održaće se od 7. do 12. novembra.

makonda-tracker