PARISKA NEDELJA MODE

GUMENA OBUĆA MOŽE I OVAKO DA SE NOSI: Detalj sa "Živanšijeve" revije koji spaja luksuz i ležernost

1

Na pariskoj Nedelji mode pre nekoliko dana čuvena modna kuća predstavila je svoju kolekciju za jesen-zimu 2021/22, uz vrlo zanimljivu kombinaciju

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Najnovija Ready-to-Wear kolekcija slavnog francuskog brenda obraća se generaciji Z i onima koji se tako osećaju.


Kreativni direktor "Živanšija" Metju M. Vilijams insistira na siluetama koje naziva "mikro-marko" — toliko su preterane kao da su namenjene gledanju preko ekrana, dok su teksture tako izražene da vas teraju da pružite ruku ka njima. Sve je vrlo "instagramično", neobično, upečatljivo, a ključni komad kolekcije je haljina u potpunosti optočena kristalima, koja je u gornjem delu tamna i prepuna smenjivanja crne sa sivim tonovima, dok donji počinje braon kristalima i za njim ka dnu idu sve svetliji, gde čeka —perje! Detalji su mahom bili jarkih boja, a ako nisu onda su predimenzionirani do granica nepraktičnog.

 

1 / 7 Foto: Profimedia


Još je interesantniji izbor obuće koju su nosili modeli: u pitanju su gumene cipele koje dizajnom podsećaju na klompe, što je bilo vrlo praktično za manekenke jer su hodale po mokroj pisti. Mahom su bili u pitanju bele i crvene, a odaj hibrid luksuza i ležernosti ostavio je snažan utisak.
 

 

 

makonda-tracker