Nagrade za najbolje na 25. mt:s Fashion Week-u powered by Sony Ericsson

U klubu Magacin sedmog maja završen je jubilarni 25. mt:s Fashion Week-u powered by Sony Ericsson. U prisustvu brojnih modnih poslenika i ličnosti sa javne scene dodeljene su tradicionalne i vrlo prestižne BAZART nagrade
3
1 / 13

Posle odgledanih preko 30 kolekcija domaćih modnih kuća, atraktivnih stranih brendova, najeminentnijih samostalnih dizajnera i talentovanih mladih kreatora, žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka iz domaćeg sveta mode: Andrija Đorđević, predsednik Udruženja manekena Beograda; Gordana Ćirić-Krstć, profesor na FPU; Tanja Sikić, novinar RTS-a; Dragana Ćosić, urednik, Studio B; Ana Vasiljević, kreator i stilista časopisa Bazar, nakon većanja odlučio je da nagrade u pet kategorija dobiju: Ana Ljubinković kao najuspešniji modni kreator, modna kuća Nicola’s za najbolju modnu reviju, kreator Tijana Pavlov za najatraktivniji stajling na reviji, Aleksandra Anđelković i Vanja Jošić ravnopravno za najbolju manekenku i Danijel Stevanović kao najbolji maneken.

Nagradu koja će teško biti ponovljena direktor modnog studija Click, Nenad Radujević, dodelio je Bati Spasojeviću i to za udarnički rad na prolećnoj Nedelji mode. Naime, Bata je učestovao u realizaciji kolekcije za popularan brend TFY (Tiffany), uradio je muški deo kolekcije za jednu od najpoznatijih domaćih modnih kuća – Nicola’s, a prikazao je i samostalnu kolekciju sa čak 55 manekenskih izlazaka.

Ovo veče obeližila je i završna licitacija modela sa revije Snovi 1001 noći koju su zajedno organizovali Fashion Week i Fond Katarina Rebrača u oviru humanitarne akcije Fashion for Cure. Na reviji je učestvovalo 25 prestižnih domaćih dizajnera, ovoga puta ne samo u ulozi kreatora nego i u ulozi donatora jer prihod od prodaje njihovih modela ide u dobrotvorne svrhe za borbu protiv raka dojke.

Uz najavu da će se naredna, 26. Beogradska nedelja mode održati krajem oktobra završen je oficijelni deo programa, a prisutni su ostali u Magacinu do ranih jutarnjih časova uživajući u završnom partiju jubilarnog 25. mt:s fashion week-a powered by Sony Ericsson.

makonda-tracker