bioskop na otvorenom

Peti "Bašta fest" otvorio je glumac Milan Marić: Filmski maraton je počeo!

Peti internacionalni festival kratkog igranog filma "Bašta fest" počeo je prošle nedelje u Bajinoj Bašti, a do 8. jula okupljaće najzanimljivije mlade glumce, filmske reditelje i muzičare.

0
1 / 12 Foto: Promo

"Bašta fest", internacionalni festival kratkog igranog filma, počeo je 5. jula pod otvorenim nebom u Bajinoj Bašti. Ovaj festival je fokusiran na filmove sa autentičnim glumačkim ostvarenjima u kojima se vidi i oseća saradnja između reditelja i glumca. Od izuzetnog je značaja za decentralizaciju kulture, s obzirom na to da je usmerio raznolik filmski, muzički, prateći i edukativni program na Zlatiborski okrug, u kom je Bajina Bašta smeštena.

 

Najveći uspeh festivala jeste činjenica da je tokom protekle tri godine postao uzbudljiva tačka sretanja na mapama studenata i mladih filmskih profesionalaca iz regiona, ali i čitavog sveta.

 

U čast otvaranja festivala organizatori i publika priredili su spektakularan vatromet, koji jr jedan od simbola "Bašta festa". Osnivač festivala Jovan Jelisavčić se, zajedno sa Majom Šušom, umetničkom direktorkom festivala, zahvalio svima koji su omogućili da se Bašta fest održi - sponzorima, volonterima, saradnicima i prijateljima. Nakon toga se publici obratio glumac Slaven Došlo u ulozi prevodioca, kao i glumac Branislav Lečić, koji je festivalu pružio podršku. Festival tradicionalno proglašava otvorenim mlada nada domaće glumačke scene - ove godine to je bio glumac Milan Marić.

 

Festival je otvorio film "Krila i stvari" Jelene Gavrilović i Stefana Đorđevića, a nakon toga započeo je takmičarski program. Posle projekcija publika se preselila na podijum koji se nalazio nedaleko od bine, u parku "Borići".

 

Prve večeri festivala nastupala je Bojana Vunturišević, a nakon nje, muziku je
puštao MKDSL.


Bašta fest traje do 8. jula, a u okviru takmičarkog programa biće prikazan pregršt kratkih igranih filmova. Festival će zatvoriti film "Banditi u potrazi za
mamom" Koste Ristića, koji je dobio mnoštvo priznanja na ovogodišnjem FEST-u.

 

 

makonda-tracker