premijera

Duh Meksika u Beogradu: Poznati prvi gledali crtać "Koko"

Lepota i duh Meksika sinoć su sijali bioskopom! Zahvaljujući nesebičnoj pomoći ambasade Meksika u Srbiji, njegovoj ekselenciji gospodinu ambasadoru Marku Antoniju Garsiji Blanku i njegovim saradnicima, svi koji su bili na premijeri filma "KOKO" mogli su da vide kako izgleda tipični meksički oltar, koji svaka porodica postavlja u svom domu za vreme praznovanja Dana mrtvih. Taj praznik je veoma važan za meksičku kulturu i tradiciju i po verovanju jedini je dan u godini kada duše predaka posećuju ovaj svet kako bi porodica bila na okupu. Radnja ovog prelepog filma koji nam stiže iz studija Dizni/Piksar upravo se dešava u Meksiku za Dan mrtvih.
 

0
1 / 9 Foto: Promo

Glavni junak ove emotivne i razigrane filmske priče je dečak Migel, koga u stopu prati njegov najbolji drug Dante, meksički golokoži pas. Ta rasa je simbol Meksika, kao ljubimce imali su ih drevne Maje i Asteci, a čest je motiv na slikama čuvene Fride Kalo. U Srbiji postoje samo tri psa ove rase, a dva su sinoć bila u bioskopu, da svojim veselim repićima doprinesu razdraganom raspoloženju koje je vladalo na premijeri.

Animirana avantura "KOKO" sinhronizovana je na naš jezik, a deo sjajne ekipe koja je likovima pozajmila glasove sinoć je prisustvovao premijeri. Gorica Regodić, Ivana Dudić, Bojan Ivković, Goca Tržan, Tijana Dapčević, mladi glumci Darija Vračević, Iva Brun i Nikola Brun, kao i rediteljka sinhronizacije Tea Puharić pozdravili su oduševljenu publiku na kraju premijerne projekcije. Premijeri su prisustvovali i Leontina Vukomanović, Nikola Đuričko, Marko Kon i drugi.
 

 

makonda-tracker