galerija poznatih

Nina, Sloboda, Nataša, Tamara — LEPŠE OD SNA! Čitav srpski javni svet zablistao na premijeri "Čuvara formule" (FOTO)

Svečana premijera filma "Čuvari formule" Dragana Bjelogrlića održana je na nekoliko lokacija u Beogradu, a domaća publika ima priliku da ga pogleda nakon što je postigao veliki uspeh na nekoliko međunarodnih festivala.

0
1 / 14 Foto: Damir Dervišagić

Na premijeri su se pojavili mnogobrojni gosti iz sveta filma, muzike i sporta, među njima i Miloš Biković, Nina Janković Dičić, Tamara Dragičević, Aleksa Avramović sa suprugom, Konstrakta Đurić, Aleksandar Srećković Kubura, Sloboda Mićalović, Nataša Ninković, kao i Bjelina rođaka Zorana Pavić, ali i mnogi drugi.

 

Pre početka filma, Bjelogrlić se obratio i tom prilikom je rekao:

 

 Beograd je Beograd. Nadam se da će se publici dopasti film.

 

dragan bejlogrlić na premijeri 'čuvara formule'
dragan bejlogrlić na premijeri "čuvara formule"foto: Damir Dervišagić

O čemu se radi u filmu?

 

U jeku hladnoratovske krize, grupa naučnika u Institutu Vinča sprovodi tajni projekat koji predvodi profesor Dragoslav Popović. Sticajem nepredviđenih okolnosti, oni bivaju izloženi smrtonosnoj dozi zračenja, zbog čega ih jugoslovenska tajna policija odvodi na lečenje u Kliniku Kiri u Parizu. Francuski doktorski tim na čelu sa profesorom Žoržom Mateom zaključuje da je njihovo stanje kritično i da su im dani odbrojani. On predlaže da se po prvi put u istoriji izvede delikatna i neizvesna intervencija. Da li je u pitanju eksperiment nad živim ljudima ili on zaista želi da im pomogne – postaje mučno pitanje za jugoslovenske naučnike – navodi se u opisu filma na sajtu bioskopa.

 

Film je urađen po motivima romana profesora Gorana Milašinovića "Slučaj Vinča", a glavne uloge tumače Radivoje Raša Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Dragan Bjelogrlić, kao i proslavljeni francuski glumci Aleksis Manenti, Olivije Bartelemi i An Sera.

 

Bonus video

Premijera "Čuvara formule" u Sarajevu

 

makonda-tracker