zvezda nad zvezdama

Gori vatra još u nama: Evo kako nas je Zdravko Čolić decenijama osvajao (FOTO)

Zdravko Čolić, najveća regionalna pop zvezda svih vremena danas slavi 65. rođendan! Prisećamo se nekih od najlepših trenutaka u njegovoj karijeri...
2
1 / 10 Foto: Privatna Arhiva

Na današnji dan, 30. maja 1951. godine, u Sarajevu je rođena legenda - jedan od najvećih umetnika i pop senzacija SFRJ.

Od malena talentovan za fudbal, atletiku, recitovanje i glumu, Čola se u detinjstvu muzikom bavio samo iz hobija. Međutim, u drugom razredu gimnazije se na predlog jednog prijatelja prijavio za takmičenje pevača amatera u Bijeloj, gde je izveo pesmu Bitlsa „Lady Madonna“ i, osvojivši drugo mesto, došao do svog prvog pevačkog honorara.

Sećate li se kada je Zdravko Čolić snimao pesme na nemačkom i engleskom? Evo kako je to zvučalo (VIDEO)

Kada je shvatio da je muzika put kojim želi da korača u životu, Čola se priključio grupi "Mladi ilijepi", a potom prešao u "Ambasadore". Zatim je osnovao "Nove ambasadore", vežbao s "Indeksima" kako bi bio potencijalna zamena Davorinu Popoviću, proveo šest meseci kao član "Korni grupe"... Pored svega toga, Zdravko je uspeo i da završi Ekonomski fakultet u Sarajevu.

Međutim, 1972. godine, Čola je započeo solo karijeru, što se ispostavilo kao preloman trenutak u već uspešnoj karijeri. Ostalo znamo: objavio je 14 albuma, s ogromnim uspehom nastupao širom sveta, postao seks-simbol u staroj Jugoslaviji, čak tri puta "napunio" Marakanu, a dva puta Beogradsku arenu.

Oduševljavao i u maslinastozelenoj uniformi: Ovako je Zdravko Čolić izgledao kao vojnik

Zbog svog neprevaziđenog šarma, harizme, talenta i skromnosti još uvek se smatra jednom od najvećih zvezda na ovim prostorima. I zbog svega toga, želimo mu još mnogo srećnih rođendana i uspešnih koncerata!

makonda-tracker