Dušica Spasić: Na času kozmetike

Lepa voditeljka Dušica Spasić priča kako voli da eksperimentiše sa svojom kosom, otkriva na koji način je neguje i tvrdi da je u borbi sa celulitom i strijama najvažnija pravilna ishrana
1
1 / 4 Foto: Duško Vukosavljević

KOSA I NOKTI
- Za negu moje kose zadužena je frizerka Duška Bogataj i devojke koje su zaposlene kod nje u salonu u koji odlazim već deset godina. U salonu koriste profesionalne preparate i u njihov izbor se retko kad mešam, a i oni me savetuju na koji način treba da negujem vlasi. Volim da eksperimentišem sa frizurom i sklona sam drastičnim promenama. Kada je reč o noktima, uglavnom ih sama lakiram, ali u posao pedikira zabranjeno mi je da se mešam. Preferiram kraću dužinu noktiju koje bojim lakovima u tamnijim nijansama. Kožu ruku negujem hidratantnom kremom.

MAKE-UP
- Moja dnevna nega sastoji se od krema, a šminku čine puder, rumenilo, maskara i sjaj za usne. Uvek volim da make-upom istaknem oči ili usne. Nemam omiljene kozmetičke brendove, već od svakog koristim proizvod koji mi najviše odgovara. Šminku skidam mlekom koje utrljavam sa vodom u kožu lica, zatim ga čistim tonikom i stavljam kremu. Imam mešovitu i osetljivu kožu. Po profesionalnoj preporuci koristim preparate PAB, ali nikad po sopstvenom izboru i na svoju ruku. Redovno odlazim u salon Dragica i nikad ništa ne pitam jer su tretmani specijalnost moje kozmetičarke Dragice Kuzman Petrović kojoj potpuno verujem.

TELO
- Kožu tela negujem najrazličitijim gelovima, kupkama i losionima. Uvek kupujem različite proizvode i često ih menjam. Parfeme biram isključivo po mirisu, a trenutno su mi omiljeni Kenzo Amor i Dior Hipnotic. Vežbam redovno i revnosno, ali do pre nekoliko godina bila sam veoma lenja. Zahvaljujući treneru Marku Petroviću počela sam odgovornije da vodim računa o svom telu. Celulit i strije su nepobediva bolest, a samo ishrana i vežbanje pomažu, kao i ručna masaža, ništa drugo ne čini čuda.

Danilo Mašojević

makonda-tracker