Ana Mitić: Sećanje na miris leta

Pošto je isprobala sve boje kose, voditeljka Ana Mitić danas uživa u svojoj prirodnoj nijansi vlasi uz koju kombinuje nežne i prirodne tonove dekorativne kozmetike
0
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

KOSA I NOKTI:

- Na moju sreću imam ravnu kosu koja je dobrog kvaliteta. Ipak, pošto je često feniram, volim da o njoj brinu profesionalci, pa sam negu vlasi u potpunosti prepustila Srni iz studija Prostor i veoma sam zadovoljna. Kada sam bila mlađa, farbala sam kosu, pa sam tako bila i svetlosmeđa i plava i crvena... Sada sam zadovoljna svojom prirodnom bojom. O noktima uglavnom brinem sama, nisu krti ni lomljivi, pa na manikir odlazim kada želim neku šaru na noktima za posebne prilike. Dok leti gotovo da i ne brinem o koži ruku, tokom zimi mi se zbog hladnog vremena koža na rukama brzo suši, pa je češće mažem.

MAKE-UP:

- Budući da radim na televiziji, šminkam se svakodnevno, ali zato vikendom ili kada sam na odmoru, gotovo i da ne koristim dekorativnu kozmetiku. U retkim prilikama uvek se opredelim za natural make-up. Kada je reč o kozmetičkim proizvodima u mom neseseru ima svačega. Uglavnom tražim savete šminkerki sa posla, pa po njihovoj preporuci i kupujem kozmetiku. Za negu lica koristim Uriage kozmetiku, tačnije njihov gel za čišćenje lica i dnevnu i noćnu kremu. Kada situacija to iziskuje, upotrebim i Doroslovčev losion i rastvor klindamicina koji odlično uklanja bubuljice. Neretko koristim i Pantenol fluid.

TELO:

- Kožu tela negujem pre svega zdravom ishranom i unošenjem dosta vode u organizam. Kada mi to obaveze dozvole i imam slobodnog vremena odlazim na masaže koje me stvarno opuštaju i žao mi je što češće svoje telo ne negujem na ovaj način. Kada biram kozmetiku za telo preferiram prirodne preparate i mirise koji podsećaju na leto. Što se tiče parfema za večernje izlaske najviše mi odgovaraju  Cinema Yves Saint Laurent, dok su za svakodnevne prilike moji favoriti Hugo XX i Hugo Boss.

Danilo Mašojević

makonda-tracker