PRINČEVI I PRINCEZE

MEDENJACI PLAVE KRVI: Ovako su članovi britanske kraljevske porodice izgledali kao bebe

Dok su bili u kolevkama ili u naručju svojih majki, sigurno nisu bili ni svesni toga da ceo svet želi sve da zna o njima

2
1 / 15 Foto: Profimedia

Do sredine 19. veka, običan čovek utisak o tome kako vladar njegove države izgleda mogao je da stekne samo na osnovu šturih profila na kovanicama novca ili tek ponekad, na osnovu ilustracija u još uvek retkoj štampi.

 

U to kako izgledaju bračni drug kralja, odnosno kraljice ili potencijalni naslednici trona, eventualno bi uvid imali tek ukoliko bi se dokopali neke od retkih reprodukcija zvaničnih portreta kraljevske porodice.

 

No, za Veliku Britaniju to se sve promenilo s dolaskom na vlast dinastije Vindzor, koja je nastala uporedo sa nastankom fotografije, tako da je šira javnost od početka imala uvida u to kako zaista izgledaju predstavnici aktuelne kraljevske porodice.

 

Baš kao i danas, najtraženije i najgledanije slike bile su upravo one na kojima su bebe. Zato vam donosimo neke od prvih zvaničnih fotografija beba britanske kraljevske porodice, od Edvarda VII, pa sve do danas.

 

 

 

makonda-tracker