EKSKLUZIVNO: Deca poznatih - Radosna uskršnja čarolija

U susret najvećem hrišćanskom prazniku Uskrsu, preslatki mališani naših popularnih ličnosti nakratko su zamenili svoje roditelje ispred objektiva i kao prave male zvezde uživali u doterivanju, poziranju, igri i smehu
4
1 / 18

Povodom Uskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika, koji će ove godine biti proslavljen 4. aprila, deca poznatih ličnosti nakratko su zamenila uloge sa svojim roditeljima i za trenutak postali zvezde našeg magazina. Story je priredio pravu uskršnju zabavu u vidu fotografisanja za modni editorijal na kojem su, poput  malih profesionalnih manekena, isprobavali raznu garderobu igrajući se sa balonima, plišanim zekama i uskršnjim jajima. Uz dobro poznate hitove dečje muzike, kao što su Miš je dobio grip, Ćirin voz, Lako je prutu da se sokoli, Atina, Nina, Sara, Ida Katarina, Ela Mita, Aljoša, Sergije, Andrej, Pavle i Konstantin uživali su u danu koji je bio potpuno posvećen njima. Uz škljocanje fotoaparata i svetlost bliceva, klinci i klinceze su se šminkali, strpljivo čekali da im budu nameštene frizure i pozirali kao veliki.

Ćerka pop pevačice Ivane Peters i muzičara Aleksandra Petersa, četvorogodišnja Sara, oduševila se garderobicom koju je rado menjala, a šminkanju je pristupila veoma ozbiljno, poput prave filmske dive. Inače, malena šmizla je, kako kaže Sarina mama, pevačica grupe Negativ Ivana Peters, tokom praznika njen glavni asistent:

- Obožavam Uskrs i to mi je najomiljeniji praznik. Uvek se s nostalgijom setim kako sam sa mamom farbala jaja i tome se radovala mesecima unapred... Danas smo moja ćerka Sara i ja preuzele te uloge (smeh). Ona mi je desna ruka i pomaže mi tako što sa mnom ukrašava jaja i na njih sama lepi sličice - priča Ivana.

Preslatka devetomesečna meleskinja Ida Katarina, ćerkica Alberta Raula Dijaza, pevača grupe So Sabi i njegove supruge Marije, još je mala da bi razumela šta se oko nje dešava, pa njena mama objašnjava kako je isplanirala da provedu ovo slavlje:

 - Ovo je prvi Idin praznik, tako da ćemo s mojim roditeljima ukrašavati jaja, a onda ćemo ih s uživanjem dati njoj da ih sve polupa. Pošto se ovaj dan ne slavi u Gvineji odakle je Alberto, njemu je sve ovo veoma interesantno. Ipak, od tucanja jajima, njemu je draže da ih posle sve pojede – s osmehom ističe Marija.

Baloni od sapunice tokom fotografisanja bili su omiljena zanimacija jednoipogodišnjoj Eli Miti, četvorogodišnjem Sergiju i šestogodišnjem Andriji Stojanoviću, deci popularnog pevača Ljubiše Stojanovića Luisa i njegove supruge Silvane, koja kaže:

- Kao što rekoše moji sinovi: Ne farbam jaja nego ih kitim (smeh). Puštam ih da mi pomažu i tada uglavnom umažu celu kuhinju.  Inače, dvaput farbam jaja pa jedna musava kolekcija služi za nas, odnosno za po kući, a ona druga, lepša, za prijatelje i razna slikanja – iskrena je Luisova lepša polovina. 

Trogodišnji Aljoša Caušević, sin violinistkinje Tijane Milošević i perkusioniste Zorana-Kikija Cauševića, pravi je mali dečak od stava koji na slikanju nije hteo da razgovara ni s medijima, a ni sa svojom mamom.

- Aljoša je izuzetno karakterno dete. Na slikanju je bio super kakav je kod kuće – smeje se Tijana koja je pre dva meseca dobila i drugog sina Arena:

 - Do sada smo slavili Uskrs u Grčkoj, gde smo živeli. Međutim, ovog puta ostajemo u Srbiji jer Kiki ima koncerte sa Lepom Brenom, a posle toga idemo kod Bokija Miloševića u Jakovo gde ćemo porodično proslaviti praznik, pošto ja još ne farbam jaja. 

Ovaj mali frajer privukao je pažnju nežnoj i mirnoj plavokosoj devojčici, jednogodišnjoj Nini, ćerki vaterpoliste Nikole Rađena i pevačice Ane Rađen, koji su pre dva meseca dobili i ćerku Teu.

- Nina i ja ćemo ove godine prvi put zajedno farbati jaja, a Tea će na to morati da sačeka do sledeće godine. S obzirom na to da su mi ćerkice još male, verovatno će ih sve polupati, ali neće mi biti žao jer decu taj čin izuzetno veseli – smeje se Ana.

Sinčić pevačice Olje Karleuše i Predraga Petrovića, petnaestomesečni šmeker Pavle, na slikanju se oduševio plavim plišanim zekom kojeg je ipak nesebično poklonio devetomesečnom Konstantinu Jovanoviću, sinu glumice Ljubinke Klarić i finansijskog konsultanta Nebojše Jovanovića.

- U mojoj kući Uskrs se slavi iz dva razloga.  Na prvom mestu zato što je to najveći hrišćanski praznik, a drugi razlog je što sam na taj dan saznala da sam trudna – kaže Olja koja najviše voli da razne kulinarske majstorije za Uskrs priprema bez ičije pomoći.

- Ovo je prvi Uskrs koji proslavljam u krugu svoje porodice, napraviću nedeljni ručak, a pomagaće mi i suprug Nebojša. Na Veliki petak ofarbaću jaja i kupiti mnogo malih zeka kako bi sve bilo što šarenije, da se Konstantin dobro zabavi – ističe Ljubinka.

Među poslednjima na fotosešnu magazina Story stigla je i šarmantna Atina Tošić, jednoipogodišnja ćerka muzičke zvezde Jelene Karleuše i fudbalera Duška Tošića, koju je dovela baka Divna. Iako je stigla s malim zakašnjenjem, nije joj smetalo da se veoma brzo uklopi s drugim vršnjacima i zauzme svoje mesto ispred objektiva igrajući se sa plastičnim jajima.  

- Iako nismo vernici, Duško i ja veoma držimo do naše tradicije i običaja. Svaki Uskrs je za našu porodicu najradosniji praznik, a Divna je pravi umetnik kada je reč o ukrašavanju jaja. Ona je zadužena za to da svako jaje bude ručno oslikano i unikatno. Ove godine moje ćerke Atina i Nika uživaće razbijajući šarena jaja u našem novom domu u Londonu – kaže Jelena.

 

MINI INTERVJU - SARA PETERS: Uskrs su jaja

Story: Šta je to Uskrs?

- To su jaja.

Story: Ko tog dana farba jaja?

- Mi, moja mama, nana i ja.

Story: Čija su najlepša?

- Moja!

Story: Kako ih farbaš?

- Pa nacrtam jednu crvenu boju, pa žutu i tako.

Story: Ko je stariji, koka ili jaje?

- Jaje!

Story: Ko je šampion u lupanju jaja kod vas u porodici?

- Ja.

Story: Šta je to praznik?

- Pa to je Uskrs.

Story: Da li više voliš Novu godinu ili Uskrs?

- Najviše volim tatu i mamu.

Story: Da li dobijaš poklone za Uskrs?

- Da, cvetove.

Story: Šta je to ljubav?

- Ljubav je kad se onako voli.

 

MINI INTERVJU - Aljoša Caušević: Dinosaurus i ja

Story:Voliš li da jedeš jaja?

- Ne!

Story: Kako ti se zove najbolji drug?

- Dinosaurus.

Story: A ko ti ga je kupio?

- Tetka Brena.

Story: A kako se on zove?

- Reks!

Story: Da li on jede jaja?

- Ne, a ni meso, samo travu!

Story: A šta ti najviše voliš da ručkaš?

- Ne razgovaram s tobom!

 

MINI INTERVJU - Andrej Stojanović: Praznik je kad su svi srećni

Story: Šta je to Uskrs?

- To je dan kada se kite jaja.

Story: Ko farba jaja?

- Deca i roditelji.

Story: A koje su tebi omiljene boje za farbanje?

- Zelena i crvena.

Story: Šta je to praznik?

- To je dan kada su svi srećni.

 

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker