ASTROLOŠKI VLADAR VAŠE SUDBINE

Zašto Saturn donosi krizu srednjih godina: Planeta koja vlada životom i smrću

0
Saturn, poznat i kao Kronos, Fanon, Falsifer, je astrološki gospodar vremena, vladar usuda. Saturn je onaj koji postavlja granice, koji podiže bedeme, zidine, brane.. inhibitor svih procesa, nepokolebljivi sudija koji sve sabira i na kraju podvlači crtu...
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
"Postoji cilj, a nikako put. Ono što zovemo putem jeste kolebanje."

On je alfa i omega ljudskog života, mundano vlada prvom (život) i osmom kućom (smrt). Saturn predstavlja pad u materiju, poprimanje oblika, život u celini, rađanje, delovanje i na kraju, smrt, piše Sensa.




On nas nikad neće nagraditi, to nije njegova priroda, nagradiće nas Jupiter. Saturn je tu da nas muči i da nas testira. Da proveri našu čvrstinu. Nakon Saturna čvrsto postaje još čvršće, a slabo i nestabilno jednostavno puca.











Ova pozicija Saturna daruje oštar, ‘ispitivački' pogled i ‘hladnu' lepotu.Saturn na Istoku, to je natprosečna sudbina. To je pojedinac koji se hrabro uzdiže, neko ko stremi ka vrhu, dolazi na vrh i pada sa njega, ali ostaje upamćen u kolektivnoj svesti.

Osobe sa Saturnom na Istoku su, između ostalih, Margaret Thatcher, John Lennon, Mick Jagger, William Shakespeare, Russell Crowe, Britney Spears, Sean Penn, Cher, Patrick Swayze, Agatha Christie i mnogi drugi.






Dete tog uzrasta obično nije svesno važnosti tih događaja, ali je ipak neziostavan segment jaka emotivna reakcija.

Oko 14. godine Saturn dolazi u prvu opoziciju sa natalnom pozicijom, a ujedno tad završava Merkurov planetarni period (od 04. do 14. godine života), a primat preuzima planeta Venera


















Škorpija je fiksan, vodeni, ženski znak koji se vezuje za smrt, propadanje, truljenje, svako nisko i mračno mesto, groblje, mrtvačnicu, deponiju, močvaru... Škorpijom vladaju Pluton i Mars, te ovaj znak u astromedicini predstavlja i reproduktivne organe, infekcije, venerične bolesti, povrede nosne kosti, a simboliše i depresiju, strahove i manična stanja.

Iz ugla finansijske astrologije vlada novcem drugih ljudi, dugovima i dužničkim ropstvom, kreditima, bankama, ratnim profiterstvom, željom za dominacijom. Pluton je moć i svaki ekstrem, želja za apsolutnom vlašću.




































makonda-tracker