Šta se dešava na Beer festu

0
Belgrade Beer Fest, drugo veče Na velikoj festivalskoj bini ovacije publike izazvali su nastupi Divljih jagoda, Darka Rundeka & Cargo orkestra i Ramba Amadeusa, a svoje utiske nakon nastupa sumiraju frontmen sarajevske grupe Letu štuke Dino Šaran i kral
foto: promo
foto: promo

Petak na Beer Festu

Za dobru atmosferu trećeg dana festivala pobrinuće se legendarni hrvatski bend Psihomodo Pop i domaća atrakcija Orthodox Celtsi, kao i pregršt mladih izvođača

psihomodo_gobac_002_909000531.jpg
Treći dan Festivala piva otvoriće domaći punk rock bend Pogon Bgd nastupom od 18:00 časova. Pogon Bgd nastao je 2004. godine, a u početku je bio tribute domaćih, a kasnije i stranih pank rok bendova, sve dok nije počeo da pravi svoje stvari po uzoru na muziku bendova Cockney Rejects, P.T.T.B., Blitz, The Sex Pistols, The Clash... Nastupali su kao predgrupa bendovima Šaht i Condemned 84, a trenutno pripremaju prvi album.

Od 18:40 časova nastupa hevi-metal sastav Rapid Force koji je nastao 1990. godine. Prvi album Apotheosis Of War izdali su tri godine kasnije, a 2002. prvi promotivni CD sa pet pesama i video spotom za pesmu Hero. Bend je nastupao na Belgrade Beer Festu 2004. godine, kao i na svim većim festivalima u regionu, a u pripremi je njihov novi album.

Na beogradskom Festivalu piva prvi put će nastupiti hrvatska rok grupa Vatra od 19:20 časova, koja iza sebe ima pet albuma. Grupa je osnovana 1999. godine u Virovitici, a njihova muzika stvarana pod uticajem bendova poput Muse, The Killers, Placebo, Franz Ferdinand i Block Party obećava odličnu žurku u pravom new-wave maniru.

Sat vremena kasnije od 20:20 časova sviraće mlada grupa THE SPANKS koja je, iako postoji svega tri meseca, već izazvala interesovanje u medijima i kod publike. Grupu je osnovao poznati rok novinar i sada bubnjar Ivan Ivačković zajedno sa gitaristom Radetom Bogdanovićem i pevačicom/basistkinjom Gagom Lee. THE SPANKS kažu da su im uzori Igi Pop i The Hives, ali veruju da imaju svoj specifičan zvuk, koji definišu kao mešavinu mainstreama i alternative.

Trećeg dana Beer festa u 21 čas nastupiće i mlada makedonska pevačica i tekstopisac Aleksandra Pileva, čija muzika sadrži elemente modernog popa, alternativnog roka i blues zvuka. Dobitnica je brojnih nagrada publike i za najbolju interpretaciju, a njen prvi album izašao je u septembru prošle godine pod nazivom Get Back To Studio Rock 'n Roll. Trenutno radi na novom albumu koji je planiran za 2010. godinu.

Hedlajneri trećeg Beer festa svakako su legendarni hrvatski bend Psihomodo Pop, koji će publiku zabavljati od 22 časa. Psihomodo Pop ostavio je upečatljiv trag na rok sceni svih bivših država Jugoslavije, tako da su se vremenom nametnuli kao nezaobilazan faktor rokenrol izraza na ovim prostorima. Nakon punih 26 godina opstanka na sceni, bend je snimio album Jeee! Jeee! Jeee!, koji ih vraća u njihove najbolje dane.

I ove godine publiku će po sedmi put zabavljati Orthodox Celts koji nastupaju od 23:30. Negujući tradiciju irske muzike na srpski način, Keltsi predstavljaju prepoznatljivu pojavu, nesvojstvenu na ovim prostorima i jednu od najvećih koncertnih atrakcija. Do sada su objavili sedam albuma, od kojih su na najbolji prijem publike naišli The Celts Strike Again i Green Roses.

Za ljubitelje elektronskog zvuka od dva sata posle ponoći muziku će puštati legendarni DJ duet Shapeshifters, iza čijeg imena se kriju Maks Rajh i Sajmon Marlin, koji su 2003. godine svojim hitom Lola's Theme pogodili savršenu mešavinu modernog zvuka i nostalgije i osvojili prestižna mesta na svetskim klupskim i radijskim top listama. Krajem 2004. godine, izdali su svoju prvu kompilaciju House Grooves, koja je zaslužila thumbs up svih prestižnih britanskih kritičara. Kao potvrdu uspeha iste godine nominovani su i za najbolji singl na Brit Awards.

Za nastavak dobrog provoda i kvalitetne muzike na Beer Festu pobrinuće se holandski DJ Martijn Ten Velden uz domaću podršku DJ Pookia koji će i zatvoriti treće veče festivala.

makonda-tracker