2Cellos odlikovani za promociju svoje zemlje u svetu

0
Muzički dvojac 2CELLOS odlikovan je Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za kulturu. Oni su svojim muzičkim uspesima osvojili svet i dali poseban doprinos u kulturi i promociji Hrvatske u svetu.
2CELLOS; Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
2CELLOS; Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Popularni muzički duo Luka Šulić i Stjepan Hauser nastupiće na glavnoj bini Exit festivala u subotum 12. jula, a neposredno pre toga odlikovani su za promociju Hrvatske u svetu.

- Zahvaljujemo se gospodinu Predsedniku na ovom velikom priznanju. To nam je dodatni podsticaj za dalji rad i napredak, ali i odgovornost da i dalje prezentujemo svetu ovu našu divnu zemlju u najboljem svetlu. Daćemo  sve od sebe da tako i bude! – poručuju Luka i Stjepan.

Na prigodnoj svečanosti povodom Dana državnosti održanoj u HNK, predsednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, dodelio je ukupno 11 odlikovanja istaknutim pojedincima, fabrikama i udruženjima za posebne zasluge i doprinose.

Nagrađeni 2Cellos već sutra, 27.06. nastupaju  u Estoniji, a dan kasnije u Irskoj.

Simpatični i talentovani duo ponovo će nastupati u Srbiji 12.jula na glavnoj bini Petrovaradinske tvrđave u okviru najvažnijem muzičkog festival u regionu, Exita.


Više o tome možete pročitati na zvaničnoj stranici Exit festivala.



makonda-tracker