Marija Kilibarda o Story dizajnerskom mesecu

2
Nakon što je prošle godine prvi put učestvovala u Dizajnerskom mesecu ponevši haljinu Verice Rakočević, TV voditeljka Marija Kilibarda ponovo je dala svoj doprinos ovoj modnoj akciji

Njen susret sa kreatorom Zvonkom Markovićem imao je pored kreativnog i emotivni karakter. Ovo dvoje starih drugova sreli su se posle mnogo godina baš na snimanju za Story.

Story: Dok su nastajale fotografije, jedno drugom ste uputili mnogo komplimenata...

- Kasnila sam na snimanje, pa sam pozvala Zvonka da mu to javim. Nije se javljao i, naravno, čim sam stigla na zakazano mesto, počela sam da ga kritikujem što nije podizao slušalicu. Konstatovali smo da broj koji ja imam ne koristi desetak godina, baš koliko se nismo čuli telefonom! Bilo je to još na Trećem kanalu gde sam pratila modna dešavanja. Ipak, obradovao se i dočekao me rečima: Stigla je moja muza! Upoznata sam sa njegovom biografijom i drago mi je kada nas posao ponovo spoji.

Story: Na snimanju ste se ludo zabavljali?

- Bilo je sjajno jer je atmosfera uvek dobra kada se radi sa pozitivnim ljudima kao što je Zvonko. U stvari, ovo i nije bio posao, već je sve teklo kao pesma.

Story: Koliko vam se dopala torba koju vam je Zvonko namenio?

- Ovako jednostavna i platnena, zahvalna je za svaki dan. Osmislio je kombinaciju bež-crna i crno-siva, što je prijemčivo za uklapanje sa svim prolećnim i letnjim autfitima. Budući da sam na snimanje došla obučena baš u crno-sivu garderobu, takvu sam odmah izdvojila za sebe i prva je ponela u gradu. Inače volim platnene torbe, a ova je odlična za svaki dan. Nosiću je uz rimljanke ili baletanke, teksas šorts i belu lanenu košulju ili belu majicu na bretele.

Story: Po drugi put učestvujete u Dizajnerskom mesecu. Da li vam se dopada ova akcija?

- Story se ističe po tome što uvek prvi nešto pokrene, pa se drugi kasnije ugledaju na to. Sjajno je što promovišete domaće dizajnere.

makonda-tracker