Sutra počinje Mikser festival (VIDEO)

0
Ovogodišnji Mikser festival odigrava se pod sloganom Održiva utopija, snažno obojenog temom solidarnosti. Svečano otvaranje festivala, u četvrtak, 5. juna, od 21 čas, u Mikser House-a biće posvećeno herojima i propraćeno nastupom vojnog orkestra Stanislav Bini

Mikser festival 2014 svečano će otvoriti vojni orkestar Stanislav Binički u 21 čas u Mikser House-u, uz vokalnu podršku novootkrivenog muzičkog talenta, mlade Marije Draškić. Ceremonija otvaranja posvećena je herojima, a biće prikazan i film inspirisan herojskim pričama građana koji su pokazali solidarnost i dali svoj doprinos u pružanju pomoći sugrađanima ugroženim u nedavnim poplavama.

Prve večeri festivala binu Depo magacina (Travnička 3) zauzeće miljenici beogradske publike i neki od najboljih domaćih rok sastava. Publika će najpre imati priliku da čuje prve finaliste muzičkog konkursa Double Dare, nakon čega će uživati u muzici modernog sadržaja, koja sadrži elemente drum and bass, techna, electro, punk, i hard core zvuka koji nam donosi grupa E-Play. Sastav koji svojom energijom pokreće domaću rok scenu, grupa Jarboli, pokazaće zašto se publika na njihove nastupe uvek rado vraća i obećavaju energiju i pozitivnan osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Poseban spektakl očekuje ljubitelje domaćeg rok zvuka, kada će, nakon duže pauze, nastupiti beogradski bend Plejboj i konačno obradovati fanove svojim karakterističnim tvrdim rok zvukom, jakim gitarama i standardno dobrim gruvom. Za sam kraj prve festivalske večeri, nastupiće Trese, lupa, udara, ad-hoc postava koju čine Koja (Disciplin A Kitchme), Švaba (Električni Orgazam) i Buca (Disciplin A Kitchme), a čiji je repertoar, kako samo ime kaže, baziran na Kojinoj muzici iz filma Kako je propao rokenrol, ali uključuje i srodne rok standarde.

Kartu za prvo festivalsko veče od 2. juna možete kupiti u Mikser House-u (Karađorđeva 46), po ceni od 300 dinara, dok će pojedinačne karte za ostale tri večeri biti u prodaji za vreme festivala. Za one koji žele da prisustvuju celokupnom četvorodnevnom muzičkom programu obezbećena je paket karta koja se nalazi u pretprodaji po ceni od 1000 dinara (Eventim i Mikser House). Od 5. juna, na biletarnici u Travničkoj ulici, ulaznicu-vaučer možete zameniti za specijalno dizajniranu narukvicu koja omogućava pristup svim muzičkim dešavanjima. Sav prihod od prodatih ulaznica za muzički program ovogodišnjeg Mikser festivala ide u fond za pomoć stanovništvu ugroženom u poplavama. Organizatori i muzičari poručuju - kupi kartu, pokaži solidarnost!

makonda-tracker