Sama svoj majstor: 60 odsto žena obavlja kućne popravke

0
Žene alat najčešće uzimaju u ruke zato što muškarci nisu pouzdani, pa je sigurnije da će to bolje uraditi same. Takođe, muškarci se sve lošije snalaze u popravkama
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Polovina žena misli da su spretnije u kućnim popravkama od muškaraca, utvrdila je studija britanske firme WD Bathrooms sprovedena na 1244 ljudi. Skoro 60 posto njih same popravljaju stvari po kući umesto da čekaju svoje jače polovine, piše Daily Mail.


 
Sve to uzrokuje svađe s partnerom zato što su muške praktične veštine u padu. Glavni razlog zašto žene uzimaju alat u ruke jeste zato što muškarci više nisu pouzdani, kako kažu. Kada same popravljaju najsigurnije su da će sve na vreme i pravilno popraviti. One su  uplovile u koštac s popravkama u nadi da će povećati vrednost nekretnine, a smanjiti nepotrebne troškove majstora. Uprkos tome što su zamenile muškarce, 78 posto njih i dalje priznaje da savet uvek traže od jačeg pola.

- Kućne popravke nisu više samo muški domen, žene sve češće uzimaju alat u ruke. Tako štede novac i stiču korisne veštine - istakla je direktorka firme WD Bathrooms, Lin Vilson.

makonda-tracker