Finale Zvezda Granda: Utisci

3
Nakon osam meseci rigoroznog takmičenja, za novu Zvezdu Granda izabran je osamnaestogodišnji frizer iz sela Brestač kod Rume, Darko Lazić.

Dvadesetog juna beogradska Arena je bila gotovo premala da primi nestrpljive posetioce koji su sa velikim žarom iščekivali početak ovogodišnjeg finala popularnog takmičenja Zvezde Granda. Iako su učesnici preživljavali mali pakao zbog ogromne nervoze i straha, u bekstejdžu je teklo sve pod konac, pod budnim okom čelnika Granda Saše Popovića i producenta Žike Jakšića, dok je Lepa Brena sa suprugom Bobom i sinovima iz specijalne lože kontrolisala kako teku pripreme i šta se sve dešava na sceni.

Napetost je rasla svakog sekunda dok je šarmantni Voja Nedeljković razgaljivao publiku, a uznemireni kandidati iščekivali trenutak kada će konačno prekinuti svoje muke i izaći na scenu. Tridesetdvogodišnji Milan Topalović Topalko iz Nove Varoši prvi je istrčao na pompeznu binu, a frenetična publika nagrađivala je sve jačim aplauzima svoje mezimce. Svetlana Tanasić (44) zvana Big Mama strahovala je iza scene, a revnosnu podršku davala joj je koleginica iz Mrčajevaca Biljana Sečivanović, koja je i sama teško podnela ispadanje iz baraža za finale. Osamnaestogodišnji Slobodan Vasić iz Subotice neprestano se krstio, dok je frizerka Bucka po stoti put prskala lak na njegovu frizuru. Mladi Darko Lazić (18) iz sela Brestač kod Rume pre izlaska na scenu popio je jedan vinjak da bi presekao tremu, a onda je maestralno otpevao hitove Šabana Šaulića i Ljube Aličića, uz silovitu podršku ženskog dela publike koja nije prestajala da skandira njegovo ime.

Nakon prvog kruga glasanja ispala je Jelena Kostov (26) iz Dimitrovgrada, ali ubedljivo najveće iznenađenje večeri bilo je kada su dva najveća favorita za pobedu, Jovan Stefanović (20) i Saša Kapor (24) iz Beograda, završili takmičenje u drugom krugu. Šokirane kolege, ali i pojedini ljudi iz Granda u neverici su dočekali tu vest, a njih dvojica su dostojanstveno, ali sa ponekom suzom u oku primali reči ohrabrenja.

- Prezadovoljan sam što sam pevao na mestu gde je nekada nastupao veliki Toše Proeski, ovo nije kraj već početak moje karijere – rekao je Saša Kapor.

Kako je vreme odmicalo iz daljeg takmičenja ispali su Svetlana Tansić i Slobodan Vasić, a na sceni su ostali Darko Lazić i Milan Toplaović, rešeni da idu dalje. U atmosferi koju je doveo do usijanja, Saša Popović na kraju proglašava da je nova Zvezda Granda sa rekordnim brojem glasova - 393.651, mladi frizer iz sela Brestač Darko Lazić.

- Presrećan sam, ali još uvek nisam svestan šta mi se dogodilo, svi smo odlično pevali i svako je mogao da pobedi. Sada samo želim da se odmorim, a prvo što ću uraditi je selidba u novi stan koji sam osvojio – rekao je za Story srpski Tom Kruz kome je pobedu preko telefona prva čestitala devojka.

Pored CD-a koji će objaviti za Grand produkciju, ovogodišnji pobednik dobio je stan u Beogradu, najnoviji bežični mikrofon, putovanje na Kubu i mnoge druge vredne nagrade, a drugoplasiranom takmičaru pripao je automobil škoda fabija.

Više o dešavanjima u bekstejdžu i utiscima učesnika pogledajte na video snimku.

Jelena Kulović

makonda-tracker