Romski karavan nade u bioskopu Jugoslavija

0
Kulturna manifestacija Romski karavan nade biće održana u sredu, 27. novembra, u 18 sati u bioskopu Jugoslavija
Grupa Kal, foto: Vladimir Šporčić
Grupa Kal, foto: Vladimir Šporčić

Romski karavan nade je zamišljen kao najbolji mogući i dostupni način da se smanji etnička distance prema Romima, koja postoji u većini zemalja Evrope. Kultura je najpoznatiji i najprepoznatljiviji proizvod Roma širom sveta i najbolji način da promoviše prava Roma i eliminiše stereotipe koji postoje prema ovom drevnom narodu.  Romski Karavan Nade je svoje putovanje počeo ovog leta, a nakon Beograda će nastaviti svoj put po gradovima Evrope.

Jedan od načina da svi shvatimo da su Romi narod sa bogatom istorijom, tradicijom i kulturom je i da saznamo ko su poznati Romi sveta, što će nam Romski kulturni Centar kao organizator  ove manifestacije omogućiti kroz izložbu Najpoznatiji Romi Sveta. Neki portreti će nas iznenaditi, ali i naterati da se zamislimo.

Izložba će biti otvorena u sredu 27.novembra u foajeu Malog Pozorišta Duško Radović, sa početkom u 18 sati, a nakon toga će u velikoj pozorišnoj sali svoj unplugged koncert održati grupa Kal.

Grupa Kal je upravo objavila svoj treći album Romology za englesku izdavačku kuću ARC Music, a ovo će im biti prvi unplugged koncert u Beogradu.

Romski Karavan Nade su podržali ambasada Kraljevine Holandije i Opština Novi Beograd.

Ulaz je besplatan.

makonda-tracker