Story vas vodi na premijeru filma Prljavo

0
Film Prljavo će biti premijerno prikazan u Sava Centru 31. oktobra u 21.30h, a Story vam daruje 3 puta po 2 karte.
Prljavo, foto: promo
Prljavo, foto: promo

Film Prljavo je adaptacija novele proslavljenog pisca Irvina Velša. Priča razotkriva Brusa Robertsona, najkorumpiranijeg policajca u modernoj britanskoj fikciji. Njegova priča je mračna, a put kroz prljavštinu, ljigavštinu, moć, zloupotrebu i nasilje nad svim, uznemirujuć i zabavan.

Sve počinje i sve se vrti oko njegovog radnog mesta. Ono ga drži kao stalan, ograničujući želatin. On mrzi svoj posao, ali očajnički nastoji da dođe do unapređenja, kako bi pokušao da povrati svoju ženu i ćerku. On je najverovatniji kandidat za mesto inspektora – detektiva, pa se i ne brine mnogo u vezi s time. Za njega su kolege kompletni idioti.

Međutim, ima nekoliko manjih smetnji – veoma razvijena zavisnost od kokaina, slabljenje mentalnog i fizičkog zdravlja, itd. A sada je tu i to ubistvo koje treba rešiti. Ipak, za njega je to prilika da se reši konkurencije i da za sebe prigrabi to unapređenje, za kojim očajnički žudi. Na tom putu mora svakog dana da se bori sa demonima i bespoštedno koristi sve oko sebe, kako bi prvi prošao kroz cilj.

Kada se u širokim spiralama spusti na površinu samog dna, konačno susreće veoma teškog pritivnika – svoju etiku i savest.

Scenario i režiju potpisuje Jon S. Baird. U glavnoj ulozi je Džems Mekavoj, a pored njega tu su i Džejmi Bel, Džim brodbent, Imodžin Puts, Edi Marsan, Džoan frogat, Geri Luis, Imun Eliot i Džon Sešns.

Kako Brusovo ludilo uzima maha, gledalac svet vidi uglavnom njegovim očima, posebno u prvoj polovini filma. Vide se svi ostali likovi iz njegove perspektive, sve dok se on ne razotkrije u svom punom mraku. Zato je prva polovina filma prilično nadrealna. 

Ukoliko želite da osvojite ulaznice za premijeru filma Prljavo, pošaljite mejl sa ličnim podacima OVDE Dobitnici će biti obavešteni mejlom.

Pogledajte trejler za film:

makonda-tracker