Mali Vuk otkriva svet

1

Svaki trenutak sa Vukom mi je zanimljiv, a vreme kada on spava vreme koristim da završavam svoje obaveze. U poslednje vreme nam je problem zato što napolju duva, pa već tri dana ne izlazimo iz kuće. Za bebe je loše da se izlažu vetru, pa sa Vukom ponekad izlazim samo na terasu kako bi on uhvatio malo vazduha.

Inače, Vuk se probudi oko šest sati, prvi put klopa u snu, onda opet zaspi, pa spava do deset ujutru. Čim otvori oči, igramo se i kada se umori od sat vremena druženja, opet odlazi da spava. On je baš mali, u šali ga zovem embrion, umara se čak i kada sisa i onda mi zaspi na grudima. Primetila sam da Vuk u poslednje vreme sve više i više traži pažnje, hoće da se igra, nije u fazonu da sam leži kada ga spustim u krevet.

Danas je otkrio svoje ruke i gledao je u njih kao u čudu. Počeo je i da sisa palac pre desetak dana. Iako mi svi savetuju da mu to ne dozvoljavam, po tom pitanju sam opuštena, jer sam i sama to činila do moje pete godine i sada nemam nikakvih problema zbog toga.

Dok on spava jer se umorio, ja koristim svaki slobodn trenutak da opeglam, operem i skuvam. Međutim, preračunala sam se, jer sam mislila da sve mogu sama, a ne mogu. Zato sam angažovala jednu gospođu da dolazi dva puta nedeljno kako bi mi pomogla. Kapiram da će bar malo da otpoli, pa da ćemo ovih dana moći da idemo u park u šetnju.

Izuzetno sam srećna jer nam sutra dolazi baka, mnogo se radujemo, naročito što mama u četvrtak ide da radi. Prvi put ću Vuka ostaviti samog, na jedan dan. Odlazila sam ranije na nekoliko sati i tada ga je tata čuvao, ali sada kada treba da provede noć sam, malo me hvata panika. Mada, neće mu ništa faliti...

Do sledećeg čitanja Tijana D.

makonda-tracker