Steva Anđelković sa polomljenom rukom pevao na festivalu Boljsoj‏

0
Ovog vikenda na Mokroj Gori, u organizaciji proslavljenog Emira Kusturice, održan je prvi festival klasične muzike pod imenom Boljsoj, posvećen ruskim kompozitorima.
Steva Anđelković, foto: sve vesti
Steva Anđelković, foto: sve vesti

Pored Českog simfonijskog orkestra, publici na Mećavniku predstavili su se i glumci iz predstave Vreme Cigana predvođeni ubedljivim Stevom Anđelkovićem, koji je na binu izašao sa rukom u gipsu. Steva je, naime, pre nekoliko dana polomio lakat leve ruke i to igrajući fudbal na humanitarnom mecu, u Novom Pazaru.

- I pored toga dao sam gol!  Igrač suparničke ekipe, bivsi fudbaler Zvezde, me je malo oštrije faulirao, uklizao sa obe noge i oborio me! Pao sam nezgodno, pravo na lakat i, evo, slomio ruku. Ali, da se pohvalim i ovakav sam uspeo da dam gol. To što me sad ruka boli i svrbi i što sam u medjuvremenu morao da otkažem koncert, je druga priča – nasmejao se pevač.

Ipak, poziv čuvenog Profesora, kako čitava ekipa predstave zove Kusturicu, se, dodaje Steva, ne odbija pa je i sa rukom u gipsu otišao u popularni Drvengrad gde je uz pratnju, već pomenutog, Českog simfonijskog orkestra i No smoking orchestra pevao teme iz punk opere Vreme Cigana. Strani mediji, ali i značajna imena svestske klasike imali su samo reči hvale, kako za sam festival, tako i za naše glumce, a posebno, upravo za Stevu Anđelkovića čiju su interpretaciju nazvali besprekornom.

- Ovo je još jedno novo iskustvo. Pratio nas je jedan od najcenjinijh svetskih orkestara klasične muzike, pa je i nas same zanimalo kako ćemo se uklopiti?! Naravno, oni su profesionalci, a i mi smo već mnogo puta izvodili taj program pa su, na kraju, svi bili zadovoljni: mi, oni i što je najvažnije - publika! Atmosfera je bila odlična, pa smo i ovaj koncert završili tek posle dva bisa! - objasnjava Anđelković.

Uporedo sa gostovanjima, Steva Anđelkovic vredno radi i na novim pesmama, aktuelni spot-singl Nije rano da se pije beleži sve veći broj pregleda na Youtubu, a u planu je i jedan, kako sam pevač kaže, novi, veliki, drugaciji od svega, projekat.

- Ne bih da zvučim kao neke koleginice, pa da se hvalim neviđenim projektima, ali ono što imam u planu zaista jeste svojevrsni projekat, u autentičnom ambijentu i drugačije od onoga što se trenutno može čuti i videti na domaćoj muzičkoj sceni.

 

makonda-tracker