Narandžasti dan za pomoć Beogradu

0
Zaposleni u farmaceutskoj kompaniji GlaxoSmithKline (GSK - Glakso Smit Klajn), posvetili su sedmi jun 2013. godine volontiranju u svojoj društvenoj zajednici u okviru tradicionalne akcije Narandžasti dan, koju ova kompanija sprovodi već četvrtu godinu za redom

Na predlog zaposlenih akcija Narandžasti dan sprovedena je u Dnevnoj bolnici za psihijatriju KBC Dr Dragiša MIšović na Čukaričkoj Padini.
Cilj akcije je uređenje prostora dnevne bolnice, kako bi se pacijentima obezbedio prijatan boravak u ovoj ustanovi. Zaposleni su tom prilikom opremili prostor novim nameštajem, okrečili zidove, oplemenili baštu i terasu ustanove farbanjem ograde i sađenjem cveća.
- Akcijom Narandžasti dan želeli smo da odemo korak dalje i da osim uređivanja ustanove podržimo pacijente kroz art terapiju, imajući na umu njen značaj za oporavak pacijenata. Zaposleni su zajedno sa pacijentima učestvovali u umetničkoj radionici, a kao rezultat toga dobili smo odlične umetnička dela i izuzetne utiske sa druženja - kaže Nada Nelkovska, vođa projekta Narandžasti dan u Beogradu.
Osim u Beogradu, akcija Narandžasti dan sprovedena je istovremeno i u Gerontološkom centru u Nišu, gde su zaposleni kompanje GSK uređivali dvorište i družili se sa najstarijim članovima naše zajednice kroz takmičenje u šahu, dominama i izradi origami figura.
Prema rečima Ane Pajuk-Kasprzak, generalne direktorke GSK za Srbiju i Crnu Goru, kroz Narandžasti dan kompanija želi da se zajednici oduži za poverenje koje joj ukazuje više od 20 godina.

- Za nas nije bitno samo šta smo uradili već i na koji način smo to postigli, zato ispred finansijskih rezultata postavljamo etičnost i brigu o pacijentima, težeći da odgovorimo na njihove potrebe. Naš humanitarni rad u okviru ovogodišnjeg Narandžastog dana posvetili smo pacijentima i najstarijim članovima naše zajednice, kako bismo im boravak u ovim ustanovama učinili prijatnijim, a ujedno skrenuli pažnju javnosti na probleme sa kojima se suočavaju - dodala je direktorka.

Narandžasti dan je u 2012. godini proglašen za najbolji volonterski projekat u Srbiji, u kategoriji razvoj zaposlenih, jer svi zaposleni imaju prliku da predlažu akcije, učestvuju u organizaciji projekta,a time steknu nova znanja i lideske veštine. Nagradu je kompaniji GSK uručio USAID, Forum poslovnih lidera Srbije, Smart kolektiv i Institut za održive zajednice.

makonda-tracker