Dušan Domović: Sve što niste znali o uličnom basketu...

0
Dušan Domović, poznat i kao Bulut, prvak je Srbije u uličnom basketu 1 na 1 i jedini Srbin koji je učestvovao u svetskom prestižnom takmičenju u uličnom basketu Red Bull King Of The Rock koji se tradicionalno održava u zatvoru Alkatraz.
Dušan Domović
Dušan Domović

Rođen je Novom Sadu, a živi na Limanu gde su košarkaški tereni skoro na svakom ćošku. Zbog toga mu je ulični basket od malena dobro poznat. Igrao je na poziciji plejmejkera i nosio je dresove Radničkog, Toroa, Ergonoma, Borca iz Banjaluke, Meridijana.

Prošle godine je zajedno sa svojim kolegama Markom Savićem, Markom Žderom i Milanom Boškovićem osvojio titulu svetskih šampiona na prvom Svetskom prvenstvu u basketu 3 na 3 u Atini. Osvojeno zlato za njega je dodatni motiv za dalje uspehe.

Kaže da je stritbol njegov izbor, jer je slobodniji sport, gde nema previše taktike, a najveći deo zavisi od samog stila i kreativnosti igrača. Za njega je košarka kretanje unutar granica i podrazumeva podređivanje igrača timu, tako da do izražaja ne mogu da dođu svi kvaliteti igrača. U stritbolu, igrači su slobodniji, igra je atraktivnija, a  publika je mnogo bliže terenu, što ovoj igri daje posebnu draž.

U međuvremenu Bulut je zvezda serije video snimaka pod nazivom Uđi u igru na Youtube kanalu TerenJeTamoGdeSiTi. U četiri videa on pokazuje svoje umeće u basketu obavljajući svakodnevne kućne poslove poput pripremanja kokica, dok u drugim loptu vodi kroz Beograd, a celu akciju prenosi poznati sportski komentator Slobodan Šarenac.

Ovi video klipovi su najava predstojećeg Evropskog prvenstva u košarci – Eurobasket 2013. koje će biti organizovano u Sloveniji od 4. do 22. septembra i čiji je sponzor Hypo Alpe Adria grupacija.

U toku je i veliki nagradni konkurs Teren je tamo gde si ti za odlazak na EuroBasket2013 u Sloveniji. Zadatak je vrlo jednostavan i sve što treba ljubitelji ove igre da urade je da snime svoj najluđi basket video, da ga postave te na Yutube kanal, registruju se na sajtu www.udjiuigru.rs i pošalju YouTube link do svog rada. Kao inspiracija mogu poslužiti upravo video radovi kapitena reprezentacije Srbije u uličnom basketu i svetskog šampiona Dušana Domovića.

makonda-tracker