Prezentacija Dubrovnika u Beogradu

0
Uoči početka turnira Final Four Europske lige, na kojem igra dubrovački dubrovački VK Jug - Croatia osiguranje, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik upriličili su prezentaciju svoje turističke ponude u Beogradu.
Foto: B. Krgić
Foto: B. Krgić

U ime Grada Dubrovnika prisutnima se obratio načelnik Upravnog odela za poduzetnišvo, turizam i more Milan Perić. Prezentacija je održana u hotelu Villa Manjež Exclusive, a predstavljajući sve aspekte i novine turističke ponude grada Dubrovnika, na prezentaciji je istaknuta odlična povezanost avio –linijama iz glavnog srpskog grada prema vazdušnoj luci Dubrovnik.

Kompanija JAT započela je s letovima od ponedeljka 13. maja 2013., a intenzitet linija će se povećavati tako da će u srcu leta JAT prometovati s Dubrovnikom pet puta nedeljno. Popunjenost letova prema Dubrovniku vrlo je dobra, a potvrda tome su i ostvareni rezultati turističkog saobraćaja iz Srbije. Od početka 2013. godine u gosti iz Srbije su na 27. mestu,  s ostvarenih 933 dolaska ili  39 posto  više i  4 238 noćenja , što je 63 posto više nego u 2012. godini.


U okviru predstavljanja dubrovačke turisitčke ponude poseban naglasak stavljen je na mogućnosti smeštaja – hotele i privatni smještaj, koji je posebno tražen od srpskih gostiju,  te letnje festivale.  Dubrovnik - grad za sva godišnja doba koji i u zimsko vreme ima kvalitetne sadržaje i ponudu za srpske goste može očekivati njihov dolazak kad se stvore preduslovi za produženje avio – linija iz Beograda u zimskom razdoblju, te kad se uvede direktni autobuski prevoz iz glavnog srpskog grada.

Na prezentaciji je upriličeno i direktno Skype javljanje sa Straduna što je izazvalo odobravanje prisutnih, a uživo su se s pogledom na najlepšu dubrovačku ulicu javile beogradskoj publici direktorka TZ Dubrovnik Romana Vlašić i upravnik Dubrovačkih letnih igara Ivana Medo Bogdanović.

Izvučen je i dobitnik nagradne igre Tomislav Hrabrić iz Hrvatske gospodarske komore, predstavništva u Beogradu koji je dobio besplatni vikend boravak u obnovljenom Hotelu Šipan u Luci Šipanskoj, sponzora Dubrovačkih vrtova sunca, kao i dve trodnevne Dubrovačke kartice.

Nakon prezentacije druženje gostiju nastavljeno je uz hrvatska vina Plavac i Pošip, kompanije Badel 1862 i sireve, varaždinske Vindije koja je bila i sponzor prijema.

 

 

TAGOVI: turizam
makonda-tracker