Business Star: Milica Raičević

0
Milica Raičević, general manager S&L
Milica Raičević, foto: Vladimir Šporčić
Milica Raičević, foto: Vladimir Šporčić

INFO... Odmah nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Beogradu radila sam u  Komercijalnoj banci AD Beograd, gde sam sticala znanja narednih sedam godina da bih 2002. godine prihvatila poziv vlasnika tada tek osnovane firme S&L DOO, i od tada radim na razvoju preduzeća na poziciji generalnog direktora.

NAJPRESUDNIJE ZA USPEH su svakako dobri saradnici. Ali, uspeha nema bez predanog rada, vere u sebe, velike posvećenosti poslu kao i sposobnosti da prepoznate i iskoristite prilike.

NAŠA VIZIJA je dalje razvijanje svih brendova kako luksuznih tako i komercijalnih. Radićemo na jačanju naših pozicija na tržištu kao i na razvoju sopstvenih maloprodajnih objekata. VIZIJA nam je uspešnije preduzeće, dobri menadžeri i zadovoljniji  klijenti. Naša misija jeste da budemo tamo gde je naša vizija.

 

ZA DOLAZAK NA OVO MESTO svakako je bila potrebna hrabrost da napustim sigurnu i perspektivnu karijeru u banci i prihvatim izazov da učestvujem u razvoju preduzeća koje se tek počinjalo rad sa prvim brendom. Uz veliku podršku i poverenje vlasnika doprinela sam da S&L DOO danas zastupa najprestižnije brendove u oblasti satova i nakita, izgradi pozicije na domaćem tržištu i stekne ugledne reference u inostranstvu.

 

Nema odgovornog posla bez kreativnosti. Odgovornost je još veća uzimajući u obzir vreme i specifičnu težinu okolnosti u kojima radimo tako da je svakako potrebna kreativnost da se ne samo sačuvaju, već i unaprede pozicije na tržištu.

DOBAR MENADŽER mora da poseduje veliko znanje, da razume sve procese u firmi, donosi odluke i odgovara za njih. Isto tako treba da prepozna kvalitete i kapacitete svojih saradnika kao i da ih pravilno usmerava i motiviše. Potrebno je da sluša svoje saradnike, dopusti im slobodu u radu, ali i da ih vodi.

 

Sasvim lično...

HOBI U nedostatku slobodnog vremena nemam hobi, u letnjem periodu negujem cveće na terasi.

OMILJENA JAVNA LIČNOST Novak Đoković, svakako zbog rezultata, ali prevashodno zbog načina na koji nas predstavlja u svetu i ponosa koji tom prilikom osećamo.

AUTOMOBIL Nisam ljubitelj niti poznavalac automobila. Kao i ostali menadžeri u firmi vozim tojotu.

BREND Volim modu. Moj posao vezan je za modu i aktuelne trendove, pa ne bih izdvojila nijedan brend. Kupujem ono što mi se dopadne.

ASESOAR Naravno sat. Pored brojnih brendova satova koje zastupamo, privržena sam Cartieru.

PARFEM Chanel Chance, Chloe Love.

MUZIKA Muziku stalno slušam, a izbor zavisi od datog trenutka, raspoloženja, situacije.

FILM Jedan od mnogih filmova koje volim je Sibirski berberin.

PREDSTAVA Poslednja dobra predstava koja mi se dopala jeste Gospoda Glembajevi.

GRAD Odlično se osećam u Londonu, Berlinu, Parizu, Milanu...

DESTINACIJA ZA ODMOR Svaka gde ima dosta sunca, lepih plaža...

RESTORAN Tramontana.

KLUB Ne posećujem ih već dugo.

SLOBODNO VREME Posvećujem ga svom voljenom, svojoj porodici  kao i dragim prijateljima.

SPORT Idem na pilates.

STATUSNI SIMBOL Odraz karaktera predstavlja statusni simbol.

makonda-tracker