Business Star: Siniša Kecman

0
Siniša Kecman, regionalni menadžer prodaje u BMW-u
Business Star: Siniša Kecman
Business Star: Siniša Kecman

INFO... Moja poslovna biografija vezana je za samo jednu firmu. Naime, već 20 godina radim za BMW u Minhenu. Ekonomski fakultet završio sam vanredno, paralelno sa radnim odnosom. U BMW-u sam prošao razne funkcije kako bih tokom poslednjih pet godina radio kao Area Sales Manager za BMW zadužen za prodaju na 9 tržišta istočne Evrope.

ZA USPEH JE NAJPRESUDNIJA vera u sebe i ono što radite. Ništa nije nemoguće. Kako u drugim oblastima, tako i u ovoj kojom se ja bavim, potrebno je mnogo truda i sreće. Ubeđen sam da sreća neće izostati ako se uloži mnogo truda. Kao ambiciozan menadžer pokušavam da kreativno i proaktivno razmotrim nove biznis modele. Svakako moram da odgovaram za uložena sredstva, odnosno rezultate.

MOJA POSLOVNA VIZIJA uvek se odnosila na to da iskoristim znanje jezika, kulture i tržišta istočne Evrope kako bih doprineo da BMW i dalje bude broj jedan u svetu kada je reč o premium segmentu. To bi ujedno nazvao i svojom poslovnom MISIJOM.

DOBAR MENADŽER treba da razvija jasnu strategiju i nastoji da mu ideje budu transparentne, ali i da ih sprovodi u delo. Pored toga, mora imati dara da motiviše ljude kako bi razvili svoje sopstvene vizije. Kada ostvare dobar rezultat, menadžer mora materijalno i emotivno da nagradi svoje saradnike. 

Najviše cenim iskrene i duhovite ljude.

 

Sasvim lično...

HOBI Pored raznih sportskih aktivnosti, uživam da što više vremena provodim sa svojom porodicom.

OMILJENA JAVNA LIČNOST Kao rekreativni teniser, divim se Novaku Đokoviću. Ne samo zbog ostvarenih rezultata, već i zbog toga što svojim humorom i humanitarnim aktivnostima doprinosi pozitivnijoj slici Srbije u svetu.

AUTOMOBIL Mislim da vas odgovor na ovo pitanje u mom slučaju neće iznenaditi.

BREND I ASESOAR Sviđa mi se Giorgio Armani i Gucci, a dobar sat je pravi asesoar za muškarca.    

PARFEM Paul Gaultier.

MUZIKA Obožavam muziku i nisam vezan na određeni žanr. Slušam kvalitetne pesme, od klasike preko haus/densa do starogradskih numera.

GRAD Pored grada u kojem živim, Rim mi je ostao u izuzetnom lepom sećanju.

DESTINACIJA ZA ODMOR Volim more i lepe plaže, a po meni najlepše su one u Sardiniji, bar kada je reč o Evropi.

RESTORAN Iako ne živim u Beogradu, bio sam u mnogo restorana i nijedan ne bih mogao da izdvojim. Generalno, u ovom gradu kvalitet i usluga su na visokom nivou.

KLUB Volim live muziku tako da se uvek lepo provedem u Cinemi, Teatru, Fridi ili Reci.

SLOBODNO VREME Po meni to je neko aktivno druženje u prirodi sa porodicom ili dobrim društvom.

SPORT Igram redovno tenis i fudbal, a zimi odlazim na skijanje.

STATUSNI SIMBOL Ispred materijalnih statusnih simbola stavljam statusne vrednosti kao što su obrazovanje ili socijalne kompetencije.

 

 

makonda-tracker