Business Star: Igor Milevčić

0
Igor Milevčić, ITM Group d.o.o - Tommy Hilfiger brand manager
Igor Milevčić, foto: Luka Šarac
Igor Milevčić, foto: Luka Šarac

INFO... Dobar deo svog školovanja proveo sam u Moskvi. Sredinom osamdesetih sa porodicom sam se vratio u Srbiju gde sam nastavio školovanje i profesionalno usavršavanje. Prve kontakte sa svetom biznisa stekao sam u ITM Group d.o.o 2000. godine, gde sam prvo radio na raznim pozicijama od customer servicea, fakturne službe do asistenta brand managera za Filu i Tommy Hilfiger, tako da sam dobro sagledao sve segmente poslovanja jedne uspešne kompanije kakva je ITM Group d.o.o. Najveću zaslugu za moj sadašnji uspeh imaju gospoda Toplica Spasojević i Siniša Raković koji su mi ukazali poverenje i prepoznali moj trud i zalaganje kao i lojalnost kompaniji u ovim, za sve nas, teškim ekonomskim vremenima.

TAJNA USPEHA je predani i posvećeni rad uz malo sreće, naravno. Strpljenje je takođe ključ uspeha jer neke stvari imaju najbolji ukus kada su zrele, kao dobro staro vino, a potrebno je i pravo vreme da se dese. Najveća kazna poslovnom čoveku jeste preuranjen uspeh koji ponese i povede u smeru u kom nikako ne želite da idete... I apsolutno poverenje u najbliže saradnike.

MOJA POSLOVNA VIZIJA je naravno širenje naše prodajne mreže i stabilna pozicija na tržištu koje je vrlo turbulentno. Ali, kada radite za jedan takav globalni brend kakav je Tommy Hilfiger, to i nije nemoguće postići. A MISIJA je do svega toga doći na fer i korektan način, ne ugrožavajući ničije dostojanstvo i opstanak.

POSAO U MODNOM BIZNISU je spoj kreativnosti i analitike. Svako prema svom poslu mora da se ophodi odgovorno, a za rešenje nekih problema ponekad je potrebna kreativnost. Dobar menadžer je osoba koja ume da predvodi svoj tim bez straha od neuspeha, asertivna i optimistična čak i kada stvari ne izgledaju ružičasto. Kao što je David Brinkley rekao: Onaj koji gradi čvrste temelje od cigala koje su drugi bacali na njega, istinski je predvodnik svakog uspešnog tima. Na ovu poziciju me je doveo dugogodišnji rad i poznavanje brenda, kao i odlično razumevanje tržišta na kome delujemo. Kockice su se složile u pravom trenutku i zaista je tačno da sreća prati hrabre.

Sasvim lično...

HOBI Kuglanje.

OMILJENA JAVNA LIČNOST Angelina Jolie zbog  svog  dobrotvornog rada kao i usvajanja dece.

AUTOMOBIL Šelbi kobra. Nadam se da će mi se ispuniti san da jednog dana vozim jedan ovakav automobil.

BREND Naravno, Tommy Hilfiger. Imam sreću da radim za kompaniju ITM koja je distributer brenda koji mi se i privatno veoma dopada i koji se uklapa u moj modni ukus,  a to je izvrnuta klasika.

PARFEM Apsolutno me je osvojio Paco Rabanov Milion.

MUZIKA Ona koja opušta i u sebi nosi emociju. Omiljeni su mi izvođači Nina Badrić i Oliver Dragojević.

FILM Sleepless in Seattle me nije ostavio ravnodušnim.

PREDSTAVA Mjuzikl Producenti u Pozorištu na Terazijama.

GRAD Ima ih više, ali s obzirom na to da sam rođen u Ljubljani, izbor bi pao na taj grad.

DESTINACIJA ZA ODMOR Hvar, provereno!

RESTORAN Franš i Kalemegdanska terasa.

KLUB Pošto sam često u centrali Tommy Hilfiger u Amsterdamu, moj omiljeni klub je Supperclub u kome se uvek nesvakidašnje dobro provedem, naravno, onda kad imam slobodnog vremena.

SLOBODNO VREME Najradije ga provodim sa ćerkom i u šetnji sa labradorom Lori.

SPORT Bavim se trčanjem, plivanjem i povremeno odlazim u teretanu.

STATUSNI SIMBOL Ćerka na koju smo supruga i ja vrlo ponosni.

 

 

makonda-tracker