Predstavljen novi Imlekov proizvod: Moja Kravica čokoladno mleko bez laktoze

0
Kompanija Imlek danas je u hotelu Metropol predstavila novi proizvod iz svog portfolia – Moja Kravica čokoladno mleko bez laktoze, dugotrajno čokoladno mleko sa 1 posto mlečne masti.

Ovaj proizvod se nalazi u prodaji u pakovanju od 250 ml sa slamčicom, kao treći proizvod iz grupe bez laktoze, pored Moja Kravica mleka bez laktoze i Moja Kravica jogurta bez laktoze, koji su od ranije na tržištu. Namenjen je, pre svega, osobama koje su netolerantne na laktozu, ali ga mogu konzumirati i ostali potrošači.

- Danas predstavljamo proizvod namenjen našim potrošačima, a posebno najmlađima, koji uživaju u ukusu čokoladnog mleka. Prilikom donošenja odluke o lansiranju novog proizvoda, kompanija se rukovodi prevashodno potrebama potrošača, pa je tako bilo i u slučaju Moja Kravica čokoladnog mleka bez laktoze. Netolerancija na laktozu je sve rasprostranjenija, pa kompanija Imlek svojim potrošačima sa ovim problemom nudi rešenje u vidu trećeg proizvoda bez laktoze - izjavila je Svetlana Glumac, direktorka za korporativne i regulatorne poslove Danube Foods Group-e.

 

- Netolerancija na laktozu predstavlja klinički termin koji podrazumeva tegobe koje se javljaju po unošenju mlečnog šećera, kao što su dijareja, bol u stomaku i flatulencija, odnosno nešto ređe nadutost u stomaku, mučnina i povraćanje - izjavila je Mr sci dr Tatjana Cvejić, gastroenterolog u Kliničkom centru Srbije pojašnjavajući simptome ove zdravstvene pojave.

 

- Mleko i mlečni proizvodi su glavni izvori laktoze ali i glavni izvori kalcijuma.  Dodavanjem enzima laktaza u mleko omogućeno je da dođe do razgradnje laktoze na glukozu i galaktozu. Ova dva oblika monosaharida su lakše svarljiva u digestivnom traktu - rekao je Ivan Zorić, tehnolog za razvoj novih proizvoda kompanije Imlek a potom objasnio kako nastaje proizvod nepromenjenog ukusa ali bez laktoze.

makonda-tracker