Business Star: Goran Tadić

0
Goran Tadić, generalni direktor firme Silbo
Goran Tadić, foto: Vladimir Šporčić
Goran Tadić, foto: Vladimir Šporčić

INFO... Završio sam Ekonomski fakultet u Beogradu, smer spoljna i unutrašnja trgovina. Od svoje osamnaeste godine radio sam dosta različitih poslova, uglavnom u vezi sa trgovinom, prodajom... U firmi Silbo zaposlio sam se 2001. kao komercijalista, a 2008. godine sam sa pozicije izvršnog direktora otišao da živim u Kragujevac, gde sam počeo da radim kao generalni direktor Mlekare Mladost AD, fabrike čiji je vlasnik bila kompanija Silbo. Na toj poziciji bio sam do 2010. godine, kada je Mlekara Mladost prodata nemačkoj mlekarskoj grupaciji Meggle, GmBh, Wasserburg. Karijeru sam nastavio kod novog vlasnika na poziciji CEO kompanije MEGGLE Srbija. Posle nekoliko godina vratio sam se u Beograd i odnedavno radim kao generalni direktor firme Silbo. U njenom sastavu je i Fabrika konditorskih proizvoda Paraćinka Paraćin AD, u kojoj obavljam dužnost predsedavajućeg odbora direktora. Pored ovog posla aktivan sam i u udruženju prerađivača mleka SEDA, gde sam trenutno na poziciji predsednika Skupštine.

UNIVERZALNA FORMULA USPEHA ne postoji, svako ima svoj način u skladu sa svojim ličnim afinitetima. Najbitnije je da imate cilj i da prepoznate put do njega. Nakon toga, dosta rada, samopouzdanja i strpljenja... Ništa se ne postiže preko noći...

VIZIJA I MISIJA... Želim pre svega da usavršavam znanje iz raznih poslovnih oblasti kako bih izgradio sebe, a time pomogao i ljudima oko sebe da zajedno realizujemo kompanijske ciljeve koje smo definisali.

MOJ POSAO je odgovoran posao, kad je reč o odlukama koje donosite, ali i kreativan zato što rad s ljudima i kreiranje uspešnog tima nisu šablonski poslovi. Pored posedovanja poslovnih veština treba da budete i dobar psiholog i pedagog, jer raditi u kompaniji sa preko 500 zaposlenih  nije lako... Znate kako se kaže: Sto ljudi, sto ćudi...

DOBAR MENADŽER pre svega je čovek koji ima viziju, koji je sposoban da okupi ljude oko sebe i da njihove individualne sposobnosti ujedini i stavi u funkciju ostvarivanja ciljeva kompanije.

KOD LJUDI NAJVIŠE CENIM iskrenost, skromnost, posvećenost...

Sasvim lično...

HOBI Nemam hobi

OMILJENA JAVNA LIČNOST Ivo Andrić, koga smatram najznačajnijim srpskim piscem... 

AUTOMOBIL BMW

BREND Nemam omiljeni brend, najprijatnije se osećam bez etikete, farmerke, majica i patike...

PARFEM D&G

MUZIKA Svi žanrovi, zavisi šta mi prija u određenom trenutku

FILM Maratonci trče počasni krug

PREDSTAVA Velika drama Siniše Kovačevića

GRAD Beograd

DESTINACIJA ZA GODIŠNJI ODMOR U svakom slučaju more, ali svaki put na različitoj destinaciji...

RESTORAN Trač na Vračaru

KLUB Ima ih dosta, ali preferiram klubove na reci, recimo Cantina de Frida...

SLOBODNO VREME Druženje s prijateljima u nekoj opuštenoj atmosferi...

SPORT Rekreativno vežbam u teretani

STATUSNI SIMBOL Status ostvaren učinjenim delima, a ne kupljenim stvarima...

makonda-tracker