Business Star: Branka Letica

0
Branka Letica, direktorka sektora marketinških i korporativnih komunikacija kompanije Vip mobile
Branka Letica, foto: Vladimir Šporčić
Branka Letica, foto: Vladimir Šporčić

INFO... Završila sam Mašinski fakultet u Beogradu, ali ukazala mi se prilika za letnji posao u tadašnjoj agenciji Idea Plus DDB. Tu sam uz rad sa sjajnim kolegama formirala svoju poslovnu kulturu i zaljubila se u posao kojim se i danas bavim. Potom sam prešla u agenciju Publicis gde sam se dodatno usavršila u radu sa različitim klijentima. Marketing je, pre svega, umeće osluškivanja i predviđanja potreba korisnika, a potom kreiranja i pružanja traženih proizvoda i usluga prezentovanih na način koji će kod njih razviti pozitivnu emociju i poverenje. Najuzbudljiviji period moje karijere bio je dolazak u Vip jer smo te 2007. godine imali težak zadatak da izgradimo novog, drugačijeg i konkurentnog mobilnog operatera, ali i brend po kome će se izdvojiti od drugih. 

ZA USPEH Smatram da je uspešan onaj čovek koji iskreno voli posao kojim se bavi i lično veruje u filozofiju i vrednosti kompanije u kojoj radi. Ako tome dodamo trud, posvećenost i stalnu želju za usavršavanjem, onda ni rezultati neće izostati.

POSLOVNA VIZIJA I MISIJA

U svakodnevnom poslu rukovodim se vizijom svoje kompanije koja korisnika i njegove potrebe stavlja u fokus svih aktivnosti. Korisnicima mobilnih usluga u Srbiji ponudili smo pravu konkurenciju i istinsku slobodu u komunikaciji.

POZICIJA: DIREKTORKA SEKTORA MARKETINŠKIH I KORPORATIVNIH KOMUNIKACIJA Rekla bih da je sreća kada čovek radi u okruženju koje prepoznaje potencijale svojih zaposlenih i ceni njihovu posvećenost poslu, kao i rezultate. Dakle, sreća prati ne samo hrabre, nego i vredne. S obzirom na to da ne bežim od izazova, volim da obavljam ovako odgovoran, ali i kreativan posao kao što je upravljanje brendom.  Dobar direktor zaposlene prvenstveno treba da vodi i motiviše ličnim primerom. Mora dobro da upravlja svojim timom i njihovim potencijalima, ali i da neguje atmosferu poštovanja, iskrenosti i razumevanja. 

KOD LJUDI NAJVIŠE CENIM Poštenje, istrajnost, radoznalost, volju za učenjem i usavršavanjem...

HOBI

Volim da čitam i veliki sam filmofil, ali trudim se da svoje dragocene slobodne trenutke posvetim porodici, deci i njihovim hobijima.

OMILJENA JAVNA LIČNOST

Divim se Eleanori Roosevelt zbog njenog integriteta, hrabrosti i posvećenosti borbi za ljudska prava. Kako je umela i sama da kaže: Bolje je upaliti sveću nego proklinjati mrak. Inače, privatno i poslovno volim kada sam okružena ljudima koji me inspirišu i pokreću svojom energijom i optimizmom. 

AUTOMOBIL

Vozim službeni automobil koji je hibrid. On ne zagađuje okolinu, pouzdan je i udoban.

BREND

Najčešće kombinujem poslovni, elegantni stil sa modernim, urbanim detaljima. U tome se najbolje osećam. BlackBerry telefon  je gedžet  bez koga ne mogu da zamislim svoj radni dan. Recimo da je to moj omiljeni poslovni asesoar. 

PARFEM

L'Eau d'Issey by Issey Miyake mi nikada ne dosadi.

MUZIKA

Najviše mi prija soul i rok. Uživam uz bendove Jamiroquai i Red Hot Chili Peppers.

FILM

Omiljeno ostvarenje mi je Pariz, Teksas Vima Vendersa, a predstava Lara Tompson - tragedija jedne mladosti po tekstu Dušana Kovačevića.

GRAD

London je metropola kojoj se uvek rado vraćam. Ima specifičan kosmopolitski duh, sjajne muzeje, arhitekturu, bogatu pozorišnu scenu, restorane svih svetskih kuhinja i, naravno, odličan je za šoping.

DESTINACIJA ZA ODMOR

Podjednako volim more i planinu gde uživam u aktivnom odmoru sa porodicom.

RESTORAN

Zaplet

KLUB

Nisam često u prilici da posećujem klubove, ali dobro se provedem svuda gde sam sa dragim i veselim ljudima. Odlična hrana, vino i dobra muzika naprosto se podrazumevaju.

SLOBODNO VREME

Druženje sa porodicom u prirodi.

SPORT

Pet puta nedeljno bavim se odbojkom i fudbalom, a ranije sam upražnjavala karate, plivanje i ples. Obožavam da vozim rolere, bicikl, volim skijanje... Naravno, ne propuštam ni utakmice naših odbojkaša i odbojkašica.

STATUSNI SIMBOL

To mi ništa ne znači jer su takve stvari prolazne i bez pokrića. Duboko verujem u integritet i lične vrednosti, kao i dobro vaspitanje.

 

makonda-tracker