Business Star: Vanja Jevtić

0
Vanja Jevtić, direktor prodaje i marketinga Mlekare Subotica.
Vanja Jevtić, foto: Luka Šarac
Vanja Jevtić, foto: Luka Šarac

INFO Završila sam Ekonomski fakultet na katedri za unutrašnju i spoljnu trgovinu. Moj profesionalni život počinje odmah nakon završetka studija u službi prodaje. U periodu od 2001. do 2002. radila sam na poslovima izvoza u komercijalnom sektoru. Nakon toga došla sam na poziciju rukovodioca regionalne prodaje na kojoj sam bila tri godine. Moj dalji profesionalni put takođe se nastavlja u prodaji na poziciji National Key Account Manager. Sada sam direktor prodaje i marketinga u meni omiljenoj kompaniji Mlekara Subotica.

TAJNA FORMULA USPEHA ne postoji. Svi mi sami kreiramo svoju sopstvenu formulu koja je u skladu sa našom ličnošću. U svakom slučaju, potrebno je puno rada, odricanja, proaktivnosti... Treba uvek imati na umu krajnji ishod, razmišljati na način da svi dobijaju, razumeti druge i konstantno se usavršavati, učiti i raditi na tome da ostvarimo sinergiju između poslovne i lične pobede.

SVOJU POSLOVNU MISIJU posmatram kao neku vrstu svog ličnog ustava i trudim se da ona počiva na ispravnim načelima: nikada ne pravim kompromis sa iskrenošću, ne dangubim ni dok čekam, uvek imam pozitivan stav i naravno pomažem svom timu da bude uspešan. Trudim se da svoju VIZIJU konstantno unapređujem jer na taj način stičem sposobnost da preobrazim svoj život.



DO MESTA NA KOJEM SAM SADA vodila me je želja da uspem, kontinuiran rad, konstantno učenje, uverenje da mogu da postignem cilj, a za sve to potrebno je dosta odricanja. Kada se čovek trudi i vredno radi, uspeh je zagarantovan i, naravno, posmatramo ga kroz sopstvenu paradigmu.

DOBAR DIREKTOR pre svega treba da ima znanje i sposobnost da transformiše organizaciju usklađivanjem ljudskih i drugih resursa, stvarajući strukturu koja podstiče slobodno izražavanje ideja i, naravno, motiviše druge da doprinose usavršavanju organizacije.

KOD LJUDI NAJVIŠE CENIM iskrenost, a moj omiljeni citat je: Istina je nesporna. Panika na nju može gledati s ogorčenjem. Neznanje joj se može rugati; zloba je može vitoperiti, ali ona je tu... Winston Churchill



Sasvim lično:
HOBI Nemam ga.

OMILJENA JAVNA LIČNOST Episkop jegarski Porfirije, koji me svaki put svojom besedom podseti da je  ljubav smisao života.

AUTOMOBIL Važno je da je udoban i da u gepeku ima mesta za kofer.

BREND Najprijatnije se osećam u farmerkama, patikama i majci.

PARFEM Viktor Rolf Flowerbomb.

MUZIKA Ona koja me u određenom momentu čini srećnom i zadovoljnom.

FILM Uživam u gledanju filmova i ima mnogo dobrih, raznih žanrova. Trenutno mi pada na pamet Neobični slučaj Bendžamina Batona.

PREDSTAVA Buba u uhu sa Nikolom Simićem.

GRAD Subotica.

DESTINACIJA ZA ODMOR Tamo gde ima sunca, lepih plaža i nasmejanih ljudi.

RESTORAN Majkin salaš, prirodno okruženje, dobra vojvođanska hrana i gostoljubivi domaćini.

KLUB Onaj gde moje prijatelje i mene trenutak odnese.

SLOBODNO VREME Čitanje knjiga.

SPORT Duboko sam uverena da ću uskoro početi da se bavim sportom.

STATUSNI SIMBOL Nisu mi bitni, važno je ono što osećate u srcu i način na koji se ophodite prema drugim ljudima.

makonda-tracker