Business Star: Boban Radoičić

0
Boban Radoičić, generalni direktor Toyote
Boban Radoičić, foto: Vladimir Šporčić
Boban Radoičić, foto: Vladimir Šporčić

INFO... Ozbiljnim poslom počeo sam da se bavim odmah nakon završene srednje škole i po povratka iz JNA. Moj ozbiljan posao sastojao se u tome da svake godine od novembra do aprila budem na Kopaoniku i učim ljude da skijaju. Istovremeno upisao sam Mašinski fakultet, ali mnogo bolje sam se snalazio u ulozi učitelja skijanja, nego studenta. Nakon tri godine shvatio sam da me mašinstvo baš i ne zanima previše, ali ni da mi to što sam uspešan učitelj skijanja neće pomoći da završim studije. Prebacio sam se na Višu mašinsku školu, iskoristio ono što sam uradio na fakultetu i završio je. Naravno, posao ski-učitelja nisam napustio, sve dok moji roditelji nisu odlučili da me zaposle. Na tome sam im beskrajno zahvalan jer od tada počinje moja blistava karijera ozbiljnog poslovnog čoveka, u odelu sa tašnom, mašnom i mobilnim telefonima. Radio sam u nekoliko kompanija pre Toyote, uglavnom sam se bavio računarskim sistemima, trgovinom i organizacijom. Imao sam sreću da sam u svim kompanijama u kojima sam radio: Duvan, Patrimons, Verano Motors... imao kolege i pretpostavljene od kojih sam mogao mnogo da naučim i to iskoristim u praksi. Karijeru u Toyoti započeo sam pre deset godina.

MOJA TAJNA USPEHA... Ako vam kažem, onda to više nije tajna. Ipak, morate da volite posao koji radite, ljude s kojima radite, kao i svaki dan, u svakoj situaciji i u svakom trenutku. Želja, volja, rad - samo to i uspeh je zagarantovan.

MOJA LIČNA VIZIJA je da budem najbolji u onome što radim. Potpuno sam posvećen poslu i borim se za uspeh i napredak u svakom trenutku i na svakom polju. Misija - biti uspešan lider uspešnog tima.

ISTINA JE DA SU ME menadžeri Toyote pre deset godina prvi  put upoznali na promociji Corolle i to u jednom od beogradskih restorana, ali pre toga dobro su znali koga zovu i ko šta znači na automobilskom tržištu Srbije. Ipak je trud presudan, da je samo sreća, teško bih se zadržao punih deset godina!

DOBAR MENADŽER pre svega mora da bude posvećen i iskren lider tima kojim upravlja u svakoj situaciji i na svakom mestu. Mora da živi sa svojim timom, da ga vodi, motiviše, sluša i donosi odluke iza kojih će čvrsto stajati. Sledeća bitna stvar jeste da prati okruženje u kome radi i da mu se maksimalno prilagođava kako bi obezbedio opstanak i prosperitet kompanije koju vodi.

KOD LJUDI NAJVIŠE CENIM: iskrenost, odanost, posvećenost, moralnost...

 

Sasvim lično...

HOBI Obožavam fotoaparate, vrlo lako ih kupujem, a teško prodajem. Volim da fotografišem. U svakom trenutku kod sebe imam fotoaparat i i nikada mi nije dosta slikanja.

OMILJENA JAVNA LIČNOST Heroj današnjice u svakom smislu za mene je Novak Đoković. Potpuna posvećenost onome što radi nije ga sputala da u isto vreme bude maksimalno harizmatična i inspirišuća ličnost.

AUTOMOBIL Toyota, jednostavno vera mi zabranjuje bilo koji drugi automobil.

BREND Klasika - Levi’s.

PARFEM  Dior, njega koristi moja žena, a njoj se uvek vraćam!

MUZIKA Azra je i dalje ubedljivo ispred svih ostalih, ali generalno volim muziku iz prošlog veka

FILM The Blues Brothers koji je još na redovnom repertoaru mog kućnog bioskopa.

PREDSTAVA Bilo koja iz Zvezdara teatra.

GRAD  Beograd! Tu je sve i tu su svi koje volim.

DESTINACIJA ZA ODMOR Bilo koja gde nisam bio, ali da ima wi-fi.

RESTORAN Cantina de Frida ima tuna stek, nešto najbolje što može da se pojede u Beogradu.

KLUB Ne znam, ne izlazim u klubove u Beogradu.

SLOBODNO VREME Da nemam nikakav plan i ne znam šta ću raditi.

SPORT Skijam, igram tenis, trčim, plivam, vozim bicikl i tako u krug zavisno od vremenskih uslova i fizičkih mogućnosti.

STATUSNI SIMBOL Da svakoga mogu da pogledam u oči!

 

 

makonda-tracker