Business Star: Dejan Marković

0
Dejan Marković, direktor marketinga firme Triple Jump Group
Dejan Marković, foto: Luka Šarac
Dejan Marković, foto: Luka Šarac

INFO... Prve korake u svetu marketinga napravio sam početkom 2000. godine u kompaniji Delta sport. U to vreme, distributerski ugovor sa kompanijom Nike još je bio svež i zaista sam imao tu privilegiju i čast da postanem deo jednog takvog tima. U početku, moji poslovi bazirali su se na asistiranju, da bi kasnije uz veliku podršku i veru svojih kolega, postao marketing menadžer ovog brenda. Najveću zaslugu za moj sadašnji uspeh (ako se to tako može nazvati) imaju gospodin Milan Spasojević i Stela Ćosić koji su u meni prepoznali želju za napretkom i stalnim usavršavanjem na ovom polju. Dali su mi šansu koju sam, nadam se, iskoristio na pravi način...

MOJA FORMULA USPEHA leži u velikom i istrajnom radu, veri u sebe i tim koji me okružuje, želji za dokazivanjem i pre svega u poštovanju svojih kolega i partnera s kojima godinama sarađujem.

VIZIJA je da Converse bude sastavni deo svih progresivnih i kreativnih ljudi koje smo i koje ćemo ubuduće rado podržavati na tom putu.  Naša MISIJA je da kroz ovaj brend podstaknemo kreativnost mladih i u njima pokrenemo pozitivan kulturološki bunt koji je krasio mnoge stvaralačke generacije pre njih.

SREĆA NIJE VELIKI faktor u ovom poslu i zaista u nju ne verujem previše. Nekada su vam u životu potrebne kockice koje će se složiti, ali na kraju, celu sliku vi sami morate da oslikate. Motiv za znanjem i veliki trud, dovode do rezultata koje čoveka profesionalno čine srećnim i zadovoljnim.

ZA USPEH je najpresudniji veliki rad, stalno učenje i usavršavanje, inicijativa i prepoznavanje bitnog od nebitnog.

MOJ POSAO je na prvom mestu odgovoran. Imam tu sreću da sam u poslednjih 12 godina u kontaktu sa mnogim kreativnim ljudima koji nam pomažu da budemo tu gde jesmo. Iz svega toga naučio sam važnu lekciju – kreativce ne treba sputavati u njihovoj kreativnosti. Mnogi to rade, a ja pak verujem da je njihova sloboda izražavanja ključ uspeha.



Sasvim lično...

HOBI Zbog obaveza nemam previše vremena za neki hobi, ali Lagotto Rogmanolo (moj pas) jedan je od mojih najvećih hobija.

OMILJENA JAVNA LIČNOST
- Novak Đoković. Njegova posvećenost sportu, trud koji ulaže svakog dana da bude najbolji, želja da pobeđuje i želja za usavršavanjem je nešto jedinstveno što se ne viđa svaki dan. Veliki patriota, veliki humanista i prosto rečeno - veliki čovek.

AUTOMOBIL Nisam preveliki zaljubljenik u automobile. Gledam na njih kao na udobno prevozno sredstvo koje će me odvesti od tačke A do tačke B. Ništa više i ništa manje....

BREND je svakako Converse. Ne samo zbog trenutnog posla, već i zbog dana kada sam bio klinac i nosio duboke crne starke. Ta moda bila je potpuni hit i drago mi je što se vraća na velika vrata.

PARFEM Issey Miake. Naprosto ga obožavam...
 
MUZIKA Rokenrol zauvek... To je bila muzika uz koju sam odrastao, uz koju sada živim i nadam se da će i moja ćerka shvatiti filozofiju ove muzike koja u sebi nosi neograničenu kreativnost i bunt potreban svima koji žele nešto više od života.

FILM Nemam neki za koji mogu da kažem kako mi je omiljeni. Za mene fraze omiljenog filma ili omiljene knjige ne postoje. Volim mnogo filmova i mnogo knjiga kojima se rado vraćam.

PREDSTAVA Kosa i Otac na službenom putu u Ateljeu 212.

GRAD Imam sreću da zbog posla dosta putujem i istražujem mnoge divne gradove, kao i ljude koji u njima žive. Skoro svi su po nekoj kulturnoj vrednosti lepši ili bogatiji od Beograda, ali taj grad je ipak moj, tu se najlepše osećam i njemu se uvek puna srca vraćam.

DESTINACIJA ZA ODMOR Svaka koja će mi pružiti najviše zadovoljstva i ispuniti sva moja očekivanja.

RESTORAN Zaplet.

KLUB Gun.

SLOBODNO VREME Prvo porodica, priroda, knjiga, prijatelji...

SPORT Skvoš.

STATUSNI SIMBOL Možda će zvučati nerealno, ali za mene je sreća najveći statusni simbol. Bez nje nemerljiva su sva materijalna bogatstva ili privid nekog lažnog statusa koga ima i previše u našem društvu.

makonda-tracker