Business Star: Svetlana Glumac

3
Svetlana Glumac, direktor korporativnih poslova Danube foods group
Svetlana Glumac, Foto: Privatna arhiva
Svetlana Glumac, Foto: Privatna arhiva

INFO... Završila sam ekonomski fakultet, ali sam kao veoma mlada počela da radim na šta sam ponosna. Prvo sam bila producent na radio Pingvinu, prvoj privatnoj radio stanici. Usledio je rad u Sony Ericssonu, a onda sam prešla u Direct Mediu na mesto direktora za razvoj tržišta kojim sam rukovodila devet godina. Sada sam direktor korporativnih poslova Danube foods group.

TAJNA USPEHA... ostaće tajna. Ono što zavisi od nas jesu dobro obrazovanje i vredan rad. Ali, postoji uvek i neki faktor X, nazovimo ga srećom ili - naći se u pravo vreme na pravom mestu sa pravim ljudima.

MISIJA... da svoj posao svakoga dana radim najbolje što mogu i da stalno napredujem. VIZIJA... da u budućnosti mogu da vidim rezultate svoga rada i da mogu sebi da kažem da je to dobro urađen posao.

OD SEBE DAJEM MAKSIMUM. To je sto se truda tiče, a kad je reč o sreći, verujem u nju, ili u sudbinu. Kao god bilo, moraju sve kockice da se sklope. Na nama je da ustajemo na vreme i da budemo dosledni.

NE VERUJEM U KREATIVNE POSLOVE već u kreativne ljude. Verujem da kreativnost, ako je imamo, nosimo u sobi i prenosimo je na svaki segment života. Ja svoj posao volim, a samim tim to je i velika motivacija.

LJUDSKI KVALITETI KOJE NAJVIŠE CENIM... i poslovno i privatno, iskrenost. To je osobina koja se ne može falsifikovati. Vrednost pogleda u oči. Cenim ljude koji iskreno stoje iza svog stava, rada, truda. Ljude kojima mogu da verujem.

Sasvim lično...

HOBI Nemam ga. Uživam u svojoj porodici, i u svemu što radimo zajedno.

AUTOMOBIL Važno je da je veliki toliko da, kada putujemo, možemo komotno da se spakujemo. Zato volim karavane, da ne razmišljam da li će sve stvari stati u gepek. 

BREND Žena koja ima ukusa i stila ne zavisi od brendova. U to sam iskreno uverena. Važno je umeti obući se odmereno i u skladu sa situacijom. Nekada su dobre farmerke i košulja sve što je potrebno. Naravno, tu su sitnice koje život znače: neki zanimljiv nakit, torba, marama, i sve je na svom mestu.

PARFEM Insolence.

MUZIKA Bob Dylan, Leonard Cohen, Maroon 5...

FILM svi filmovi Stanley Kubricka: Paklena pomorandza, Odiseja 2001, Isijavanje... potom Planina Brokeback, a od najnovijih Extremely loud&incredibly close

PREDSTAVA Velika drama Siniše Kovačevića.

GRAD Beograd u kojem živim! Zato i jesam tu. Lep je, a ovako obnovljen mi opet prija, da šetam njime i udišem ga.

DESTINACIJA ZA ODMOR Neko mesto gde su vazduh, voda i ljudi dobri. Nije važno gde. U svakom slučaju, još se prilagođavam izboru svoje dece.

RESTORAN Onaj sa lepom baštom i dobrom hranom.

SLOBODNO VREME Trudim se da budem što više sa decom i ispunjavam im želje. Dosta putujem. Veliki sam filmofil, pa nekad pogledam i tri filma odjednom.

SPORT Verujem da ću se vratiti sportu, svojoj staroj ljubavi.

STATUSNI SIMBOL Kućna biblioteka.

 

Jasmina Antonijević

 

makonda-tracker