Revija haljina od predizbornih plakata

0
U Zemunskom malom umetničkom centru u petak, 4. maja, u 19 časova, imaćete priliku da pogledate alternativnu - modnu reviju autorke Marine Ilić koja je kreirala prolećnu hit-kolekciju za mlade od materijala najdostupnijeg ovih dana – aktuelnih predizbornih pla

Marina Ilić pokazala je, kako se, bez ikakvih političkih konotacija, predizborni plakati mogu iskoristiti kao prigodan umetnički materijal za sakoe i haljine, kao i kako naizgled nepomirljivi politički protivnici mogu zajedno da koračaju jedni uz druge ka istom cilju.

U okviru događaja, biće prikazan i video materijal o nastanku ovog jedinstvenog art/fashion performansa..

Marina Ilić završila je grafički dizajn. Prvu kolekciju letnjih haljina Miss Mi napravila je u proleće 2011. U nju je unela elemente svojih grafika, printove na tekstilu i neočekivane spojeve materijala i dekoracije. Od tada se aktivnije bavi i modnim dizajnom.

 Za reviju FEŠNZILEKŠNZ, SRBIJA 2012  gomilu bačenog papira u predizbornoj kampanji koristila je kao materijal za rad i napravila odela od trenutno aktuelnih plakata političara.

Odela su pravljena kolažiranjem, krojenjem i satavljanjem.

- Kilometre izlepljenih plakata sa licima političara i političkim sloganima, tretirala sam kao grafičke elemente koje sam po vizuelnom osećaju sklapala i kombinovala kolažiranjem – rekla je Marina o svojoj kolekciji.

Nijedan komad nije korišćen za afirmaciju ili negodovanje bilo koje stranke, sve koje učestvuju u predizbornoj kampanji podjednako su zastupljene, bez ikakvih političkih opredeljenja.

TAGOVI: moda123
makonda-tracker