Business star: Raško Tomašević

0
Direktor marketinga Creditagricole banke
Raško Tomašević, foto: Petar Đorđević
Raško Tomašević, foto: Petar Đorđević

Info... Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Beogradu, počeo sam da radim 2001. godine u advertising agenciji, a onda sam prešao u Delta Banku (sadašnja Banca Intesa) gde sam proveo malo više od dve godine. Sledeći profesionalni izazov mi je bila UniCredit banka gde sam šest godina radio na poziciji direktora marketinga i komunikacija. Član tima Creditagricole banke kome i sad pripadam postao sam 2009. godine. Iako od početka nisam imao tu ambiciju, već 11 godina se baš u bankama bavim marketingom i komunikacijom.

Rad u marketingu je veoma kreativan. Sve zavisi od lične mogućnosti da shvatite na koje pitanje u konkretnoj kampanji treba dati odgovor, mašte da sagledate stvari drugacije, možda pomerite po koju granicu, i malo hrabrosti da to i implementirate u praksi. Nakon svega preostaje samo da mnogo radite kako biste na najbolji nacin planirano sproveli u delo i osecaj zadovoljstva kada vidite rezultat kampanje, neće izostati.

Formula uspeha... Bavim se suviše realnim stvarima i izazovima da bih mislio kako raspolažem tajnom formulom uspeha. Jednostavno dozvoljavam sebi privilegiju da nešto poželim i da to sebi postavim kao cilj. Trudim se da na svaki izazov gledam probajući da dam odgovor na pitanje Kako da... umesto Zašto ne... Ne idem niz struju i ne pravim izbore koji se mozda očekuju od mene već se trudim da slušam sebe.

U bilo sta što radim unosim veoma mnogo energije, posvećenosti, strasti. Jednostavno ne umem da odrađujem stvari – ili im se posvetim 100% ili ih ne radim. Naučio sam da za sve što želim u životu postoji cena merena u energiji koju ću potrošiti da bih nešto ostvario, vremenom koga ću možda imati manje za neke druge stvari ili kompromisom koji moram da napravim. Kada svarite tu činjenicu, i izbor ciljeva i put do njihovog ostvarenja postaju prilično jednostavni i veoma uzbudljivi.

Vizija: Challange everything you do, a misija: There is always space for improvement if you’re brave enough to try (Postoji uvek prostor za napredak ako si dovoljno hrabar da probas).

Za uspeh je najpresudnije da se bavite poslom koji stvarno volite i da uvek dajete sve od sebe.

Izuzetno cenim ljude koji znaju da poštuju druge, koji su posvećeni stvarima koje rade, koji znaju da uživaju u životu, koji dozvoljavaju da njihova posebnost i karater isplivaju na površinu, koji imaju ciljeve i ambicije i dovoljno hrabrosti da krenu ka njima.

HOBI obožavam da provodim vreme na vazduhu (kada uglavnom pravim društvo jednom šarenom američkom buldogu), volim da vozim motor, svaki slobodan trenutak pokušavam da provedem na vodi ili pored nje, skoro sam počeo da crtam, uživam u vremenu provedenom sa ljudima koji imaju dobru životnu energiju.

Obožavam AUTOMOBILE ali ne bih izdvojio ni jednu konkretnu marku jer bih verovatno bio pogrešno protumačen. Recimo da volim malo starije automobile jer su ih nekad pravili sa više karaktera nego danas.

Omiljeni ASESOAR su mi ključevi od neke kontakt brave, obožavam sve vrste prevoznih sredstava (kao klinac sam imao ambiciju da vozim autobus na liniji 24)

MUZIKA S obzirom na to da imam 35 godina, svaka isključivost u izboru muzike bi bila potpuno smešna. Izbor muzike koji će mi u određenom momentu prijati zavisi od raspoloženja i okruženja u kojem se nalazim. Retko sam okružen tišinom, prvo sto uradim kada uđem u automobil ili u stan uključim radio.

Slumdog millionaire je definitivno FILM koji je ostavio jak utisak ne mene.

GRAD Postoji mnogo gradova koji su ostavili utisak na mene, ali Beograd ostaje mesto u kom se najbolje osećam. U inostranstvu svaki put uživam u Napulju, malo zbog cinjenice da je na moru i u okruženju veoma lepih manjih mesta i ostrva, a malo zbog toga što sam imao priliku da ga dobro upoznam preko prijatelja koji tamo žive.

DESTINACIJA ZA ODMOR Pesak, jako puno vode, najviše sunca i ne previše gužve.

RESTORAN Zimi Zaplet, leti Iguana, u medjusezoni Public.

KLUB Ander Promet ce nam od 1. maja svakako postati obavezno mesto okupljanja pred izlazak u grad, do tada, moja preporuka za sledeći vikend bi bila Brankow, Cinema i na kraju Hua.

SPORT Sve se svodi na fudbal jednom nedeljno, povremeno vežbanje kod kuće i jos uvek neuspešan pokušaj organizacije redovnog termina za tenis.

SATUSNI SIMBOL Iskren osmeh na licu kao posledica zadovoljstva sopstvenim životom, ličnom ostvarenošću. Sve ostalo je ostalo.

 

 

 

 

makonda-tracker