Produžen rok za prijavljivanje na Reebok CrossFit Igre 2012

0
Ukoliko veruješ da ti pripada titula Najfit muškarca ili Najfit žene na Balkanu, prijavi se na Reebok CrossFit Igre 2012 do 29. aprila u okviru sajta http://www.reebok.com/rcffc.

Reebok je produžio rok za prijavljivanje na CrossFit Igre 2012. na kojima će svoju fizičku spremnost, kroz seriju različitih vežbi, testirati učesnici iz celog sveta. Takmičari iz Srbije prijavljuju se za Reebok CrossFit Fitnes takmičenje na nivou Balkana, čije finale će se održati u Atini 30. juna ove godine.

U prvoj fazi kvalifikacija, fitnes entuzijasti takmiče se širom zemlje u jednoj kvalifikacionoj vežbi. Najboljih 60 muškaraca i žena iz ove faze takmičenja kvalifikuju se za program Trening sa protivnicima. U okviru programa Trening sa protivnicima sportistima će biti na raspolaganju neki od najboljih CrossFit trenera iz njihove zemlje. Takmičari treba da savladaju standarde ispravnih pokreta, i u isto vreme treniraće kako bi njihova mentalna i fizička kondicija bila na nivou neophodnom za dalje takmičenje. Na kraju programa Treninga sa protivnicima, učesnici će uraditi još dve dodatne serije vežbi koje će biti verifikovane video zapisom ili izvođenjem u akreditovanim CrossFit vežbaonicama koje se mogu naći na http://map.crossfit.com.

Na osnovu rezultata postignutih u dve serije vežbi u okviru programa Trening sa protivnicima najboljih 30 muškaraca i žena kvalifikovaće se u jednodnevno finale. Finale Reebok CrossFit Fitnes šampionata sastojaće se od višestrukih vežbi, kao i brojnih aktivnosti zanimljivih za gledaoce koji će i sami moći da isprobaju CrossFit.

Crossfit nije specijalizovan fitness program već namerni pokušaj optimalizacije fizičke sposobnosti u svakoj od deset domena motoričkih i funkcionalnih sposobnosti:  kardiovaskularna i respiratorna izdržljivost, opšta izdržljivost, snaga, gipkost, sila, brzina, koordinacija, agilnost, ravnoteža, preciznost.

Cilj Crossfit-a je da vas pripremi za svakodnevne aktivnositi. To se najbolje postiže uz stalno menjanje  treninga, tako da se naše telo nikada ne adaptira na ono što mu spremimo. Crossfit je kombinacija gimnastike, dizanja tegova, kardio treninga, vežbi sa sopstvenim telom, pliometrije, funkcionalnih pokreta i mnogih drugih aktivnosti koje izazivaju vaše telo i uče vas novim veštinama svaki dan. Ono što će očvrsnuti vaš karakter i odlučnost su svakako teški treninzi, dok se najbolji rezultati postižu uz pravilnu ishranu.

Karakteristika Crossfit-a je korišćenje vrlo malo rekvizita u odnosu na moderne fitness centre. Uz korišcenje malog broja rekvizita, koji se mogu iskoristiti na bezbroj načina, koriste se i neki tradicionalni rekviziti kao što su girije, kao i neki nekonvencionalni, na primer burići, kamionske gume, maljevi, konopci, kolica, sanke, itd. To je u principu kružni trening ili “trening po stanicama”, gde je pri oblikovanju treninga dozvoljeno korišćenje dosta vežbi: olimpijska dizanja, rad sa ruskim zvonom, girijama, trčanje, suvo veslo, vežbe sa sopstvenom masom, zgibovi, propadanja na krugovima, sklekovi, trbušnjaci, razna priručna sredstava, džakovi, kolica, sanke za vuču i guranje, ploče i bućice. Trening se obično sastoji od 3 do 20 stanica, koje se prolaze jednom ili više puta na kome možete pronaći stotine trening kombinacija.

makonda-tracker