Business Star: Veselin Jevrosimović

0
Vlasnik i predsednik kompanije Comtrade

Mini CV... U svet tehnologije ušao sam sa dvadeset godina dok sam još živeo u Americi, a potom i u Nemačkoj. Prvi veliki uspeh postigao sam još krajem osamdesetih godina prošlog veka kada je kompanija koju sam osnovao sa trojicom prijatelja postala drugi distributer IT opreme na svetu sa godišnjim prometom od preko 12 milijardi dolara na najvećoj američkoj berzi NASDAQ. Posle dvanaest godina provedenih u inostranstvu, 1996. godine vratio sam se da živim u Beogradu gde poslednjih šesnaest godina stvaram snažan brend u svetskim okvirima pod imenom ComTrade. Bilo je puno priznanja u tom periodu, kako ličnih kao što su Počasni građanin Bostona, Manager of Southeastern Europ, IT Industry Legend, nagrada za najbolju IT kompaniju u Istočnoj Evropi, član svetskog Ekonomskog Foruma WEF. Trenutno je ComTrade najveća fabrika softvera u ovom delu Evrope sa preko 1600 zaposlenih. Specijalizovani smo za dizajniranje komplikovanih i tehnološki  kompleksno složenih softverskih rešenja. Firma je prisutna u 20 zemalja na tri kontinenta: Americi, Evropi i Aziji.

Dobar menadžer... Loš menadžer pronalazi objašnjenje, dobar menadžer pronalazi način. Za uspeh je može se reći sve presudno. Morate da shvatite da doslovno svaka osoba mašta o uspehu i da je samim tim konkurencija neverovatna. Stoga je neophodno biti besprekoran u svakom aspektu ličnog i profesionalnog razvoja. Samo oni koji su sposobni da u svakom trenutku pruže maksimum, bez obzira na okolnosti, mogu da se nadaju da će stići do pozicija o kojima sanjaju. Mislim da sreća prati hrabre. Što se mene tiče, našao sam se na pravom mestu u pravom trenutku, ali je takođe tačno i da sam bio spreman da izazov prihvatim i istrajem u svojim naporima. Inače, kod ljudi najviše cenim hrabrost da se preuzme inicijativa, iskrenost da se prizna greška, snagu da se nastavi dalje čak i kada se svetlo na kraju tunela ne vidi, širinu da se razumeju drugi ljudi.

Formula uspeha... Mislim da ne postoje formule uspeha jer da postoje onda bi svako mogao da ih replicira. Umesto toga, uspeh zahteva donošenje brojnih ispravnih odluka u teškim situacijama i sposobnost da se prepozna pravi trenutak da se preuzme rizik. Na ličnom nivou, moja vizija je svet u kome je tehnologija integrisana u sve sfere javnog i privatnog života, a misija mi je da upotrebim svoje znanje i energiju da stimulišem Srbiju da se uključi u tehnološku revoluciju koja se upravo odigrava pred našim očima.

Sasvim lično

HOBI

U slobodno vreme bavim se istraživanjem fenomena društvenih mreža. Smatram da dobar menadžer uvek mora da nađe vremena za sebe, pa  kad ne radim, vreme uglavnom provodim sa ćerkom Tarom i prijateljima, na Internetu ili baveći se sportom.

AUTOMOBIL
Range Rover.

BREND I ASESOAR

Ermenegildo Zegna.

PARFEM

Tom Ford

MUZIKA

Nemam određen muzički pravac i slušam sve što mi prija.

FILM I PREDSTAVA

Film Sibirski berberin, a predstava Radovan protiv Ibija, Kosa, Dom za vešanje...

GRAD

Mnogo sam vezan za Beograd koji je za mene najlepši grad na svetu. Svuda sam se osećao kao stranac, što me je i vratilo ovde.

DESTINACIJA ZA ODMOR

Zavisi od ličnih afiniteta i trenutnog raspoloženja. Volim more i sunce, tako da mogu da preporučim mediteranske destinacije  i naročito mala mesta i ostrva gde je moguće bar na trenutak odvojiti se od konstantnog stresa koji je karakterističan za poslovno okruženje.

RESTORAN

Majik u Beogradu.

KLUB ZA PROVOD

Ako ste sa dobrim društvom, onda mesto i nije toliko bitno.

SPORT

Profesionalno sam se bavio atletikom, odnosno disciplinom skok sa motkom, koju i danas treniram rekreativno.

STATUSNI SIMBOL

Za mene statusni simboli nisu materijalni već duhovni jer ako niste bogati duhom nijedan statusni simbol neće vam pomoći.

makonda-tracker