Bussines Star: Danilo Drobnjak

0
PepsiCo direktor za korporativne komunikacije za zapadni Balkan
Danilo Drobnjak, Foto: Luka Šarac
Danilo Drobnjak, Foto: Luka Šarac

Nakon rada na brojnim projektima Evropske agencije za rekonstrukciju i Evropske banke za obnovu i razvoj, tokom studentskih dana na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a potom i magistarskim studijama na Univerzitetu La Sapienza u Rimu, prvi posao dobio u Ekonomskom odeljenju Ambasade Južne Koreje kao ekonomski savetnik i portparol. Dve godine kasnije nastavio je karijeru u međunarodnoj konsultantskoj agenciji MMD. Radio je na pozicijama od konsultanta za korporativne poslove i komunikacije do direktora za Srbiju, a nakon skoro pet godina, 2010. ušao je u PepsiCo porodicu, koja je jedan od globalnih lidera u proizvodnji hrane i pića u 200 zemalja.

Dobar menadžer... Ume da resurse koje ima na raspolaganju koristi na najefikasniji način. I poslovni i takozvani ljudski deo moraju da budu izbalansirani i jednako važni. Takođe, treba da bude spreman na poslovni rizik koji ništa vitalno ne ugrožava, a može pozitivno da doprinese.

Formula uspeha... Kontinuirani rad na sebi, sticanje novih znanja, osvežavanje starih, upijanje i analiza informacija i događaja i, najvažnije, da radim i govorim ono što mislim u svakoj situaciji. Poštujem jedino autoritete koji su zasnovani na znanju, iskustvu i jednostavnosti, nikako na formalnoj poziciji, uticaju, mistifikaciji ili starosnoj dobi. I jasno dajem do znanja svoj stav svakom od njih.

HOBI  Filozofiranje sa bliskim ljudima, plivanje, takozvani gym, putovanja. Takođe, to su nedavno otkrivene ludorije sa kolegama. Snimamo interne rimejke popularnih filmova i muzičkih spotova. To su najbolja timska druženja.

AUTOMOBIL  Trenutni Audi.

OMILJENA JAVNA LIČNOST  Seka Sablić zbog beskrajnog dara i Sofija Loren zbog neopterećujućeg glamura, a lista kojima se još divim je podugačka.

BREND I ASESOAR  Dvojac D&G, ali i Feragamo, G-star, kao i klasični Armani. Što se tiče asesoara – satovi i telefoni.

PARFEM  Diorov Higher Energy.

MUZIKA  U zavisnoti od situacije, mogu biti prijatelj sa bilo kojom vrstom muzike sve dok ona od mene ne traži dodatne stimulanse.

FILM I PREDSTAVA  Ima puno dobrih filmova i volim da ih gledam. Od pozorišnih predstava izdvojiću 39 stepenica i Ponoćni tango koje sam nedavno pogledao u Londonu.

GRAD  Možda London u koji odlazim često ili Rim gde sam živeo jedno vreme. Naravno, Beograd i Vršac su u revijalnom delu i van konkurencije.

RESTORAN  Svaki koji ima dobro meso i odlične slatkiše. Od onih u inostranstvu to je istanbulski 360  i nedavno otkriveni londonski Hibiskus, a od beogradskih Chameleon gde je najbolja čokoladna torta na svetu.

DESTINACIJA ZA ODMOR  Jedini uslov je da bude sunčana, topla i sa dobrim plažama. Nikako skijaško-sankaške varijante.

KLUB ZA PROVOD  Reina u Istanbulu je bez konkurencije.

SPORT  Kad stignem – plivanje koje obožavam i vežbanje u teretani kad me uhvati ludilo.

 

makonda-tracker