Coca Cola Zera Nedelja restorana u Beogradu

0
Ova manifestacija koja će trajati od 19. do 26. aprila najavljena je na koktelu koji je održan u Roulette Baru Grand Casina, a voditeljka Ivana Bajić, kao i poznati fotografi Nebojša Babić i Miša Obradović spremili su ukusno posluženje sa kuvarima

Nedelja restorana je jedinstvena manifestacija koja se po prvi put organizuje u Beogradu. Prisutnima su se obratili poznati gastro kritičari Dejan Petković i Peđa Kresojević i naglasili da će po ugledu na svetske metropole, Beograd u periodu od 19. do 26. aprila postati maštovita kulinarska pozornica na kojoj će ovdašnji šefovi kuhinja pokazati umeće i predstaviti nam svoje gastro favorite po promotivnoj, više nego pristupačnoj ceni, od svega 999 dinara, osetno nižoj u odnosu na redovnu ponudu i to na 50 probranih gradskih gastro destinacija.

Kompletan meni uključuje predjelo ili supu, glavno jelo i desert. Coca Cola Zero je generalni sponzor manifestacije, i u svetlu toga ona uz svaku večeru/ručak tokom manifestacije nudi pravi Coca Cola ukus sa 0 odsto šećera. Rezervacija će biti moguća od 11. aprila, a svi zainteresovani više informacija, kao i spisak restorana koji su uključeni u manifestaciju, mogu pronaći na sajtu www.nedeljarestorana.co.rs.

- Atraktivnom ponudom u beogradskim restoranima, kao i zanimljivim programom pratećih događanja, manifestacija Coca Cola Zero Nedelja Restorana daje novu gastronomsku, turističku i kulturnu dimenziju dinamičnom životu prestonice, stavljajući u fokus restorane po kojima je naš grad posebno prepoznatljiv ‐ istakao je Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda, koji se takođe obratio prisutnima.

Coca Cola Zero Nedelja restorana planira da podrži humanitarnu akciju u saradnji sa nevladinom organizacijom BANKA HRANE. Cilj ove akcije je borba protiv siromaštva, promovisanje solidarnosti, humanosti i društveno odgovornog poslovanja u Srbiji, a trebalo bi da se odvija tako što će restorani tokom trajanja akcije svakodnevno slati hranu ugroženim socijalnim grupama.

Više informacija na: officenedeljarestorana@gmail.com.

Poseban segment Nedelje restorana podržava promociju Dog Friendly restorana koji dozvoljavaju i ulazak kućnih ljubimaca. Tim povodom na konferenciji govorili su i Maja Jagodić ispred Veterine Beograd, kao i Vlada Terzin, pomoćnik gradskog sekretara za higijenu. Oni su objasnili da svi restorani koji dozvoljavaju ulazak kućnih ljubimaca u svoj objekat postaju članovi kluba Najbolji prijatelj koji nosi naziv po istoimenoj Kampanji odgovornog vlasništva i usvajanja pasa koju vodi grad Beograd, a sve u cilju bezbednijeg, ugodnijeg i lepšeg života kako za one građane koji imaju pse, tako i za sve ostale.

U periodu trajanja Coca Cola Zero Nedelje Restorana organizatori projekta su u saradnji sa izdavačkom kućom Laguna pripremili specijalna iznenađenja za sve ljubitelje kulinarske literature. Direktorka knjižare Delfi, Vesna Mihailović je prisutnima saopštila da će tokom Coca Cola Zero Nedelje Restorana u ovoj knjižari biti moguće kupiti preko 300 knjiga koje otkrivaju kulinarske tajne mnogih naroda napisane na srpskom i engleskom jeziku i to po znatno povoljnijim cenama.

Nedelju restorana obogatiće i prateći program u vidu izložbe fotografija na temu Kulinarstvo u objektivu. Tokom sedam dana trajanja manifestacije poznati beogradski fotografi izložiće svoje radove na nekoliko lokacija i to: Milena Rakočević u Supermarketu, Miša Obradović u Dijagonali i Nebojša Babić u restoranu Tribeca. Specijalno iznenađenje tokom press koktela priredili su nam upravo Nebojša Babić i Miša Obradović, koji su u društvu Ivane Bajić uz stručnu pomoć Peđe Veselinovića, šefa kuhinje restorana Diva, pokazali kako da u posednjem trenutku pred dolazak gostiju spremimo brzo i ukusno posluženje.

Organizatori svima poručuju da april u Beogradu nikada nije bio ukusniji!

makonda-tracker