Novi fosili sutra u Beogradu

0
Članovi grupe Novi fosli će se sutra u 12 časova družiti sa fanovima u Jugotonu gde će predstaviti singl Ti si čudo koji su prvi put izveli ove godine na splitskom festival i potpisivati i nedavno objavljenu antologiju Uvijek blizu

Ovom prilikom Novi fosili potpisivaće i nedavno objavljenu antologiju Uvijek blizu koja je jedno od najprodavanijih izdanja u Jugotonu a obeležava 40 godina diskografske karijere ove grupe. Radi se o četvorostrukom izdanju sa 88 hitova, više od 5 sati muzike, u bogato ilustrovanoj knjizi.

Prvo diskografsko izdanje i prvi hit, singl ploča Kad naš brod plovi objavljena je 1971. godine. Grupa postaje prepoznatljiva po tzv. urbanom popu koji izvire iz rukopisa kompozitora Rajka Dujmića, člana grupe od 1977. godine. Taj svojstven fosilski zvuk obeležava ih tokom svih 40 godina njihovog postojanja i oduševljava najširu publiku cele regije i danas.

Zato je i naslov ovog izdanja Uvijek blizu, jer su Fosili kroz 40 godina na sceni bili zaista bliski svim generacijama.

- Ništa u životu nije slučajno, pa ni tako ovaj odabir pesama pred vama, dragi naši. Kažu da slika govori hiljadu reči, a mi vam nudimo samo deo svega što smo živeli i proživeli uz pesme koje ćete čuti - izjavili su članovi grupe Novi fosili, povodom ovog izdanja.

Legendarna zagrebačka pop grupa Novi fosili vraća se svojoj publici u Beogradu koncertom 17. novembra u Sava centru, na kom će se čuti njihovi brojni neprolazni hitovi kao što su Milena, Plava košulja, Šuti moj dječače plavi, Za dobra stara vremena...

Poslušajte njihovu pesmu Ti si čudo sa poslednjeg Splitskog festivala:

makonda-tracker