Uskoro premijera filma Montevideo, Bog te video

0
Premijera filma o podvigu mladih srpskih fudbalera tridesetih godina prošlog veka u režiji Dragana Bjelogrlića planirana je za kraj oktobra ove godine. Pogledajte trejler za film

Radnja prvog filma smeštena je u Beogradu i ima nekoliko paralelnih tokova. U njemu se upoznajemo sa fudbalerima i njihovim sudbinama, njihovim ljubavima, prijateljstvima i iskušenjima, kao i sa životom u Beogradu 30-ih godina prošlog veka. On govori o tome kako su se fudbaleri i rukovodstvo izborili da odu u Montevideo. Blagoje-Moša Marjanović i Aleksandar Tirnanić Tirke bili su više od zvezda i još mnogo godina kasnije markantne figure u našem fudbalu.

U ulogama fudbalera koji su bili u reprezentaciji Jugoslavije koja je učestvovala na Prvom svetskom prvenstvu u fudbalu u Montevideu su: Miloš Biković, Petar Strugar, Viktor Savić, Andrija Kuzmanović, Ivan Zekić, Aleksandar Radojičić, Nenad Heraković, Uroš Jovčić, Rade Ćosić, Milan Nikitović, Bojan Krivokapić, Aleksandar Filimonović, kao i Nina Janković, Danina Jeftić, Tamara Dragičević i dvanaestogodišnji dečak Predrag Vasić.

Uloge u filmu tumače i poznata glumačka imena: Vojin Ćetković, Nikola Đuričko, Nebojša Ilić, Mima Karadžić, Branislav Brstina, Srđan Todorović, Slobodan Boda Ninković, Sergej Trifunović, Anita Mančić, Branka Pujić i mnogi drugi. 

Film čiju premijeru očekujemo u oktobru ima svoj nastavak u vidu drugog filma, a istovremeno sa filmom je snimana i TV serija. Oba filma i TV serija se rade u produkciji kuće Intermedia Network, režija je poverena Draganu Bjelogrliću, scenario je pisao Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića, a muziku za film je radio slovenački sastav Magnifico.

makonda-tracker