Nakon traumatičnog detinjstva sudbina ga je odvela nekim drugim putevima na kojima je naučio da se upornost isplati i danas je ime za koje nema šanse da niste čuli
Rođen 18. novembra 1966. u Škotskoj, a odrastao u Stratfordu na Ejvonu u Engleskoj, Gordon Remzi nije imao lako detinjstvo. Njegov otac se borio sa zavisnošću, a već sa 16 godina Gordon je napustio dom i zajedno sa sestrom počeo samostalan život.
Ti izazovi postali su pokretačka snaga koja je oblikovala njegovu neumoljivu ambiciju i otpornost po kojoj je danas poznat.
Remzi je u svet kulinarstva ušao gotovo slučajno, ali od tada svaki dan gradi legendarnu karijeru. Pre nego što je postao jedan od najpoznatijih kuvara na svetu, sanjao je o profesionalnoj fudbalskoj karijeri, strasti koju deli sa Dejvidom Bekamom.
Još kao student, Remzi je bio poznat po talentu, perfekcionizmu i hrabrim idejama. To je privuklo pažnju legendarnog šefa kuhinje Marka Pjera Vajta, koji ga je uzeo pod svoje okrilje.
Posle četiri godine mentorstva, Remzi je otišao u Francusku da radi u restoranu na skijalištu, a zatim kao lični kuvar na luksuznoj jahti na Bahamima.
Po povratku u Veliku Britaniju, njegov prvi mentor pozvao ga je da se pridruži restoranu Aubergine u Čelsiju, gde je 1994. godine osvojio svoju prvu Mišlenovu zvezdicu, prvu od tri koje je taj restoran kasnije dobio.
Remzijevo ime počelo je da odjekuje u svetu gastronomije, a on je ubrzo krenuo svojim putem. Njegov prvi samostalni projekat bio je u Dubaiju, a njegov restoranski imperijum proširio se na Japan, Sjedinjene Države, Singapur, Francusku i Kinu.
Sa ukupno 17 Mišlenovih zvezdica, Remzijeva slava prešla je granice kuhinje zahvaljujući njegovoj energičnoj televizijskoj ličnosti. Na TV-u je debitovao 1998. godine sa serijalom Boiling Point, impresionirajući gledaoce svojom vatrenom naravi, direktnošću i strašću prema kuvanju.
Kasnije je postao zaštitno lice emisija Ramsay’s Kitchen Nightmares, Gordon Behind Bars i Hell’s Kitchen, a pojavljivao se i kao sudija u The F Word, MasterChef i MasterChef Junior.
Što se privatnog života tiče, Remzi se 1996. godine oženio Tanom (Kajetana Elizabet) Hačison, bivšom učiteljicom. Par ima šestoro dece, Megan, blizance Džeka i Holi, Matildu i Oskara. Njegova ćerka Matilda, poznata i kao Tili, krenula je očevim stopama i lansirala sopstvenu kolekciju posuđa.
Remzi s nestrpljenjem iščekuje još jedan poseban događaj, venčanje svoje ćerke Holi sa olimpijskim plivačem Adamom Pitijem. Holi je otkrila da će venčanje biti održano za Božić, a njene sestre će joj biti deveruše, što obećava glamuroznu proslavu sa brojnim poznatim licima iz Velike Britanije i SAD.
Prijateljstvo Gordona Remzija i Bekamovih
Dejvid Bekam i Gordon Remzi upoznali su se pre mnogo godina, a njihova veza se vremenom pretvorila u duboko prijateljstvo, porodice ih danas smatraju delom svog najbližeg kruga.
Njihovo poznanstvo započelo je kada je Bekam angažovao Remzija da organizuje proslavu povodom Svetskog prvenstva 2006. godine, a prijateljstvo se dodatno učvrstilo dok su obe porodice živele u Los Anđelesu.
Tokom tog perioda Viktorija Bekam i Tana Remzi postale su bliske prijateljice, a njihova deca, sličnog uzrasta, takođe su se zbližila.
Porodice često zajedno provode vreme, od putovanja u Valjadolid i letovanja na moru do zajedničkih Božića i rođendana. Remzi je čak učio Bekamovog sina da kuva. Profesionalno su takođe sarađivali, njihov prvi zajednički projekat bio je restoran Union Street Café u londonskom kvartu Borou.
U Velikoj Britaniji Remzi ima restorane u Liverpulu, Mančesteru, Edinburgu i Londonu — a upravo je u Londonu nedavno organizovao posebnu večeru u čast Bekama, koji je primio titulu viteza Reda Britanske imperije. Večeri su prisustvovali Bekamova porodica (osim sina Bruklina) i bliski prijatelji.
Tokom uspešne karijere, Dejvid Bekam je stekao mnoštvo poznanstava, ali se prijateljstvo sa Gordanom Remzijem posebno izdvaja. Slavni kuvar, poznat širom sveta, zbližio se sa fudbalskom legendom u Los Anđelesu i od tada neguju ne samo blisko prijateljstvo već i uspešnu profesionalnu saradnju.