Kada razmišljamo o uređenju kuhinje uvek želimo da odiše toplinom i nežnim bojama, a glumica Kortni Koks ima pomalo drugačiju "viziju"
Crna boja je simbol elegancije i kada ne znamo šta da obučemo uvek je pun pogodak, ali je sasvim sigurno da je ljudi ne koriste često u enterijeru kuhinje.
Definitivno ona nije za svakoga kada uređuje svoj životni prostor, ali ukoliko umete na pravi način da je iskombinuje ulepšaće dodatno vašu kuću ili stan.
Inspiracija kako da uklopite crnu boju u enterijeru kuhinje nam stiže od popularne glumice Kortni Koks.
Poznato je da zvezda serije "Prijatelji" voli udobnost i funkcionalnost, a u dizajnu svoje kuhinje se malo poigrala sa bojama te je crnu boju spojila sa policama i ormarićima od drveta, stvarajući savremen izgled.
Elegantne police su ukrašene crnim šoljama i činijama, koje se besprekorno stapaju sa bojom zida, a istovremeno dodaju dimenziju prostoru. To je šik, nenametljiv izgled koji dizajneri odobravaju.
Prema rečima stručnjaka za dizajn, narušavanje monohromatske palete u kuhinji prirodnim materijalima je način da se naglasi vizuelni aspekt u ovim prostorima.
- Lepota crno-bele kuhinje je u njenoj svestranosti - kaže dizajnerka Nina Lihtenštajn, prenosi homesandgardens.com
Ona može da bude elegantna i savremena sa oštrim linijama ili topla i klasična kad je ublažena prirodnom teksturama poput mermera, drveta ili tkanih vlakana.
Ako vam je ovo ipak previše, možete da uključite drvene dodatke na drvenu policu da malo razbijete monohromatsku kuhinju.
Ovo posebno dobro funkcioniše ako želite da se više oslonite na organsku modernu estetiku, koja favorizuje prirodne materijale poput drveta i ratana.
Šta god da izaberete, ravnoteža tamnih boja i prirodnih materijala je bezvremenski izbor dizajna za kuhinju.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima
BONUS VIDEO
ITALIJANSKA KUHINJA NA SRPSKI NAČIN! Majka i snajka iznele pred Dušana minestrone supu i lazanje: OVAKO IH JE OCENIO